Kros RTS-a u subotu, 19. oktobra u Zaječaru

211
0
KROS RTS-a PRESS
Foto: www.krosrts.rs

U Zaječaru je danas održana konferencija za novinare povodom treće Kros serije RTS-a koja se organizuje u subotu, 19. oktobra na gradskom Hipodromu.

„Želimo da se u Kros RTS-a uključi svaki grad i svaka opština, da trči i staro i mlado, jer trčanje je osnov svakog sporta i izvorište zdravlja“, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. On je, takodje, naglasio da će Zaječar pokušati da povrati titulu najuspešnijeg organizatora koju je osvajao sedam puta.

Boško Ničić
Foto: www.krosrts.rs

„Očekujemo oko dve hiljade trkača. Staza je odlično pripremljena i nema razloga da sumnjamo u uspešnost takmičenja“, dodao je pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković.

Milan Stanković
Foto: www.krosrts.rs

Novinari RTS-a Slobodan Maletić i Radoslav Simić obavestili su novinare o elitnim trkačima iz Srbije i Kenije, koji će se sutra boriti za medalje u trkama seniora na 5000 i seniorki na 3000 m. Naš dugoprugaški tim predvodiće Novopazarci Elzan Bibić i Teodora Simović.

Kros RTS-a press
foto: www.krosrts.rs

Zaječar je, zajedno sa Leskovcem, bio inicijator osnivanja Kros serije RTS-a. Sada uvodi u sistem praćenja takmičenja osnovce-fotoreportere. Njih desetoro iz pet škola sutra će svojim objektivima ovekovečiti takmičenje podno Kraljevice.

press
Foto: www.krosrts.rs

Početak sutrašnjeg takmičenja je u 9.45, a završetak u 15 sati.

Kros serija RTS-a imaće svoju poslednju epizodu sledeće subote u Šapcu.