Najmlađi zaječarski sportisti počeli sa treninzima na otvorenom

147
0
Sport - trening na otvorenm
Foto: glassporta.rs

Mlađe kategorije zaječarskih sportskih klubova počele sa treninzima na otvorenim terenima uz strogo poštovanje propisanih mera zaštite.

Tako je na Кraljevici, na pomoćnim terenima gradskog stadiona u utorak 19. maja s treninzima krenula Škola fudbala Fudbalskog kluba „Timok 1919“. Mališani, kako ističu u klubu, nisu mogli da dočekaju novi početak. Valja se spremiti i za tradicionalni Međunarodni turnir „Zaječar 2020“, gde se od 24. do 28. juna očekuje veliki broj ekipa iz svih krajeva Srbije, ali i inostranstva.

Nešto malo dalje, sličan prizor. Takođe, ove nedelje su sa radom krenule i Škole košarke Кošarkaškog kluba „Timok“ i „Mladost“ iz Zaječara i to na košarkaškom terenu pored gradskog bazena.

Foto: glassporta.rs

Naravno da Кraljevica pruža velike mogućnosti, tako da je za početak rada i trčanje u manjim grupama s trenerima po Кraljevici i više nego zanimljivo najmlađim košarkašima, nakon dvomesečne pauze.

Prvi su sa radom, već od petka 8. maja krenuli u Gimnastičkom klubu „Zaječar“, a istovremeno je s radom počela i Školica sporta pri ovom klubu. Svakog ponedeljka, srede i petka na Popovoj plaži, vežbaju deca uzrasta od tri pa do 18 godina.

Sa njima rade treneri Tamara Nikolić, Ivan Živadinović, Igor Ristić, inače profesori fizičkog vaspitanja, a treninzi prema rečima Ljiljane Subić, dugogodišnje predsednice i glavnog trenera Gimnastičkog kluba „Zaječar“ počinju od 17.30 i traju do 19 sati, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Foto: glassporta.rs

I zaječarski mladi karatisti iz klubova „Tenši“ i GКК „Zaječar“, počeli su sa radom, takođe na Sportsko-rekreativnom centru „Popova plaža“.

Sve u svemu, sport se polako vraća u normalu i u Zaječaru. Mališani su se više od ostalih uželeli sportskih aktivnosti i svojih drugara, pa valja očekivati nove sjajne rezultate mlađih kategorija zaječarskih sportskih klubova u narednom periodu.