Održan Međunarodni novogodišnji festival tenisa u Zaječaru (FOTO)

182
0
tenis
Foto: www.timokpress.rs

Teniski klub „AS Timok“ iz Zaječara, organizovao je tradicionalni Međunarodni novogodišnji festival tenisa minulog vikenda. Pored malih tenisera iz Negotina, Knjaževca i Zaječara, na ovom sportskom festivalu učestvovali su i gosti iz Bugarske.

„Godina za nama obilovala je uspesima naših takmičara. Teniski klub „AS Timok“ Zaječar širom Srbije, a i van granica naše zemlje, stekao je poštovanje u svim teniskim strukturama. Na ovom turniru učestvovalo je oko 40 deteta iz regiona, ali i iz Bugarske. Mečevi su se igrali u kategorijama mini tenis i tenis 10s, na malim mini mrežama. Cilj ovakve sportske manifestacije je pre svega druženje“, poručio je Dario Petković, iz Teniskog kluba „AS Timok“ Zaječar.

Foto: www.timokpress.rs

Velika zahvalnost iskazana je i sportskim prijateljima iz Bugarske. U ime tensikog kluba „Bdin“ iz Vidina zahvalnicu je primila direktorka kluba Mimi Panteva Mitrović, dok je u ime grada Vidina zahvalnicu primio i pozdravio sve prisutne pocasni građanin Vidina Georgi Ivančev.

„Drago mi je da u ovolikom broju vidim ovu talentovanu decu ovde. Ovakvi sportski događaji, kao ovaj što organizuje zaječarski teniski klub, treba da se održavaju i narednih godina. Velika mi je čast što možemo da sarađujemo i da deca iz Srbije i Bugarske zajedno učestvuju na takmičenjima. Vidin će sledeće godine imati i salu za tenis, u kojoj će se održavati slični turniri“, istakao je Georgi Ivančev, prijatelj zaječarskog kluba i počasni građanin bugarskog grada Vidina.

Georgi Ivančev, prijatelj Teniskog kluba „AS Timok“ Zaječar; Foto: www.timokpress.rs

„Sponzor ovog Novogodišnjeg festivala tenisa je teniski brend „Babolat“, koji je ujedno i generalni sponzor tenisera Rafeal Nadala. Od ove godine „Babolat“ će biti i oficijalni sponzor Teniskog kluba „AS Timok“ iz Zaječara“, rekao je Saša Petrović, menadžer Teniskog kluba „AS Timok“ Zaječar.

Foto: www.timokpress.rs

Po završetku teniskog dela programa, usledila je i svečana dodela nagrada i poklona. Svi učesnici dobili su, pored medalja i diploma, i vaučer za nabavku teniske opreme, od sponzora teniskog brenda „Babolat“. Veliko iznenađenje bio je i Deda Mraz, koji je učesnicima turnira darivao novogodišnje paketiće.

„Ovaj turnir mi se sviđa zato što je novogodišnji. Ovde dolaze deca iz drugih gradova. Mi se svi lepo družimo i igramo, a najviše mi se sviđa što smo dobili paketiće od Deda Mraza“, kaže Anja Petrović iz Teniskog kluba „AS Timok“ Zaječar.

Anja Petrović – teniserka; Foto: www.timokpress.rs

Zaječarski teniski klub, pored redovnih aktivnosti, ove godine realizovao je i besplatnu školu tenisa, na Popovoj plaži u Zaječaru. Takođe, pored velikih uspeha na takmičenjima, ostvarena je i izuzetna saradnja sa susednom Bugarskom. Organizovano je više prijateljskih zajedničkih takmičenja Vidin-Zaječar.

Kako je bilo na Međunarodnom novogodišnjem festivalu tenisa, pogledajte u foto galeriji:

K.M.