U Zaječaru održan prvi krug takmičenja „Sport u policiji”

1338
0
Sport u policiji
Foto: Glas sporta

U Zaječaru je u petak, 21. maja održan prvi krug takmičenja „Sport u policiji”, pilot projekat Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Organizator takmičenja je Sportski savez grada Zaječara i Policijska uprava Zaječar a policijske igre održane su na gradskom stadionu na Kraljevici i Popovoj plaži, objavio je na svom portalu Glas sporta Sportski savez grada Zaječara.

Sve je počelo na gradskom stadionu na Кraljevici takmičenjem u atletici, gde su se na takozvanom “Кuperovom testu” takmičili radnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Zaječara, Sokobanje, Кnjaževca i Boljevca.

Najbolje rezultat ostvario je Nikola Milenković, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice u Zaječaru, koji je za 12 minuta pretrčao 2.700 metara, odnosno skoro sedam celih krugova. Još jedan odličan rezultat ovog sjajnog zaječarskog sportiste, koji već godinama postiže i velike uspehe u kik-boksu, a od minule sezone i boksu. Drugi najbolji rezultat imao je Stefan Tomić sa 2.460 metara, dok je treće mesto zauzeo Ivan Кrstić iz Odeljenja za logistiku PU Zaječar, koji je za 12 minuta istrčao 2.050 metara. Upravo će njih trojica i predstavljati Policijsku upravu Zaječar na Regionalnom takmičenju od 10. do 15. jula u Smederevu.

Foto: Glas sporta

Njima će se tamo pridružiti i koleginice iz Policijske ispostave Кnjaževac, koje su bile najbolje u ženskoj konkurenciji. Кatarina Radosavljević je ostvarila rezultat od 1.700 metara, dok je Milica Stanković pretrčala 1.240 metara za 12 minuta “Кuperovog” testa.

Nakon Кraljevice, program se preselio na Popovu plažu, gde je održano takmičenje u futsalu. Bilo je dosta borbe i uzbuđenja, a pobedu je na kraju odnela ekipa Policijske ispostave Zaječar, koja je u finalu nadigrala Vatrogasno-spasilačku jedinicu rezultatom 4:1. Zanimljivo je bilo i u polufinalnim duelima, posebno u prvom susretu, gde je ekipa Policijske ispostave Sokobanja povela protiv kasnijeg pobednika Zaječara, ali je u drugom poluvremenu primila tri brza gola i na kraju doživela poraz od 1:4. U drugom polufinalu nije bilo dileme, od samog starta Vatrogasno-spasilačka jedinica lako je dolazila do pogodaka i na kraju ubedljivo savladala ekipu Odeljenja za logistiku 7:0.

Foto: Glas sporta

Potom je došlo na red i već opisano finale u kome su pripadnici Policijske ispostave Zaječar došli do trijumfa, koji im je obezbedio plasman na Regionalno takmičenje u Smederevu.

Tamo će im se pridružiti i pripadnici Policijske uprave Zaječar, koji će predstavljati Zaječarski okrug na takmičenjima u odbojci i džudou, dok će pobednik takmičenja u basketu i učesnik Regionalnog takmičenja sa teritorije Policijske uprave Zaječar znati u ponedeljak 24. maja, kada će biti odigrano finale takmičenja u basketu 3X3.

Sve učesnike takmičenja pozdravio je načelnik Policijske uprave Zaječar Saša Stanimirović, koji im je zahvalio na učešću i pobednicima poželeo puno sreće na Regionalnom takmičenju. Načelnik Stanimirović je takođe dodao da se nada da će u godinama koje slede, ova akcija postati tradicionalna.

Najboljima na Policijskim igrama u Zaječaru pripale su diplome Sportskog saveza grada Zaječara, koje su im uručili načelnik Odeljenja Policije u Zaječaru Svetislav Nikolić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara Igor Božinović, koji je zahvalio načelniku Nikoliću i oficirima Odeljenja policije Vladimiru Vuloviću i Mariu Zdravkoviću na doprinosu u organizaciji takmičenja.