U Zaječaru počelo uređenje sportskih terena i dečijih igrališta

Stadion FK
Stadion FK "Timok 1919" , foto: JKP "Timok održavanje" Zaječar

Uz povećane mere zaštite i poštovanje preporuka struke i nadležnih, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ ovih dana počeli su da uređuju sportske terene i dečija igrališta na području grada Zaječara.

Nakon sređivanja dečijih igračaka na igralištu kod Zavoda za javno zdravlje „Timok“, ovih dana aktivno se radi i na uređenju gradskog fudbalskog stadiona na Кraljevici, ali i pomoćnih fudbalskih terena.

Ivan Ristić, foto: JКP „Timok održavanje“ Zaječar
„Кako do sada nije bilo moguće realizovati bilo kakav vid sportskih aktivnosti, iskoristili smo priliku da počnemo sa uređenjem gradskog stadiona na Кraljevici, pomoćnih fudbalskih terena, ali i dečijih igrališta. Igralište kod zaječarskog Zavoda dobilo je lepši izgled, ofarbane su klackalice, klupice, ljuljaške, pomoćni fudbalski tereni na Кraljevici su uređeni, a pre nekoliko dana počeli smo i sređivanje travnate površine na fudbalskom stadionu na Кraljevici. Na mestima gde je trava bila razređena, dosejali smo, dok smo na pojedinim delovima terena, koji su bili u jako lošem stanju, morali da zamenimo busen, kako bi teren u potpunosti bio spreman za nastavak fudbalskog prvenstva.“– rekao je Ivan Ristić, šef Službe održavanja sportskih objekata u JКP „Timok održavanje“.

Prema rečima Branimira Đorđevića, predsednika Fudbalskog kluba „Timok 1919“ svi u klubu sa nestrpljenjem iščekuju početak prvenstva, a ovih dana se očekuje i početak održavanja treninga na otvorenom.

Branimir Đorđević, predsednik FK „Timok 1919“ Zaječar, foto JKP „Timok održavanje“ Zaječar
„Vlada Republike Srbije juče je donela odluku da su od 28. aprila dozvoljeni treninzi na otvorenom, sada čekamo da Štab za vanredne situacije grada Zaječara tu odluku donese i na nivou grada, pa da se konačno vratimo na fudbalski teren i počnemo sa treninzima. Ono što je nama od velikog značaja je to, što je ova pauza iskorišćena za uređenje fudbalskog stadiona. Zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnima iz JКP „Timok održavanje“, uređeni su delovi terena koji su bili u jako lošem stanju, naročito kod golova gde je busen zamenjen, pa je fudbalski teren spreman za održavanje treninga, a nadamo se i za skorašnji početak prvenstva.“ – istakao je Đorđević.
Stadion FK „Timok 1919“ Zaječar, foto: JKP „Timok održavanje“

Prema najavama nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ u narednih mesec dana će na gradskog stadionu biti zamenjena ograda koja deli tribine i sam teren, a koja je u jako lošem stanju. Takođe, otvoreni sportski teren u naselju „Vlačić“ biće u potpunosti rekonstruisan.