Bolja prohodnost puteva u odnosu na predhodne dane, reke se postepeno povlače

AMSS
Foto: Screenshot YouTube/AMSS

Prestanak padavina u centralnim i zapadnim krajevima Srbije i povačenje pojedinih reka u svoja korita doprinelo je boljoj prohodnosti puteva u odnosu na predhodne dane, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Nabujale reke i njihovo izlivanje su na pojedinim putevima oštetile kolovoz zbog toga su pojedini putni pravci neprohodni.

Putari, ali i sve ostale službe, intezivno rade kako bi uklonili vodu, nanose i naslage zemlje sa kolovoza i na taj način omogućili i bezbedniji protok vozila.

Posle ovako obilnih padavina na putevima u ovim područjima magla može dodatno otežavati vidljivost, zato se vozačima savetuje maksimalna opreznost za vreme vožnje, zbog nanosa zemlje i svega onog što reke ostavljaju za sobom prilikom povlačenja.

Na putničkim terminalima na Horgošu, Kelebiji i Batrovcima čeka se dva sata.

Kamioni na Horgošu čekaju dva sata, a na Batrovcima sat vremena.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

JP „Putevi Srbije“ servisne informacije od 08.30

• Кučevo – Majdanpek, u mestu Blagojev Кamen, usled izlivanja reke Pek, saobraćaj obustavljen na državnom putu I B reda broj 33. Кod mesta Blagojev Кamen prethodno je na snazi bila obustava saobraćaja zbog odrona koji je uklonjen.

• U mestu Poljanice ( državni put II reda broj 150) uspostavljen normalan režim nakon izlivanja vode na kolovoz.

• U mestu Dići (državni put II B reda broj 360) uspostavljen normalan režim nakon izlivanja vode na kolovoz.

• Latković – Ljig (državni put II B reda broj 361) uspostavljen normalan režim nakon izlivanja vode na kolovoz.

• Pakovraće –Markovica (državni put II B reda broj 408 ) uspostavljen normalan režim saobraćaja nakon izlivanja reke Bjelice u Lučanima.

• Požega – Arilje – Divljaka, deonica Požega – Arilje, na ulazu u Arilje, uspostavljen normalan režim nakon izlivanja vode na kolovoz.

• Dudovica – Latković (državni put II B reda broj 362) uspostavljen normalan režim nakon izlivanja vode na kolovoz.

• Saobraćaj obustavljen na državnom putu II B reda broj 415, Bresnica – Prokuplje, u selu Draganja, usled izlivanja reke Toplice.

• U Prokuplju (državni put IB reda broj 38) obustava u ulicama Radomira Putnika i Cara Lazara (tranzit). Saobraćaja se preusmerava ulicama Кralja Petra i Кarađorđevom.