Naslovna Stanje na putevima Na putevima Srbije sneg, mokri kolovozi i moguća poledica

Na putevima Srbije sneg, mokri kolovozi i moguća poledica

Sneg na putu
Foto: ilustracija: Pixabay

Na putevima u Srbiji danas će biti snega do pet centimetara, a mogući su poledica i magla, upozoravaju Putevi Srbije i preporučuju opreznu vožnju, kao i da se ne kreće na put bez zimske opreme.

Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Bačke, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja, Zaječara.

Putevi Srbije zbog najavljenih niskih temperatura ukazuju da postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, saopštili su Putevi Srbije, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Iz ovog preduzeća apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.