Naslovna Stanje na putevima Oprezno vozite, očekuju vas zimski uslovi vožnje 1. aprila

Oprezno vozite, očekuju vas zimski uslovi vožnje 1. aprila

9
Sneg na putu
Foto: ilustracija: Pixabay

Vozače ponovo očekuju zimski uslovi vožnje. U istočnim, južnim i ponegde u centralnim krajevima Srbije padaće sneg, koji će sigurno otežati vožnju.

Na putnim pravcima i prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Niša, Novog Pazara i Vranja.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja i Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Niša, Novog Pazara, Užica, Vranja i Zaječara.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije, od 7 do 15 sati radiće se na deonici Halovo-Veliki Izvor. Nedeljom nema radova.

- mesto za reklamu -
Prethodni tekstPrognoza vremena za sredu 01. april i naredne dane
Sledeći tekstDanas je 1. april, Svetski dan šale