Povećan broj vozila na putevima, na pojedinim deonicama izmenjen režim saobraćaja zbog radova

170
0
AMSS
Foto: Screenshot YouTube/AMSS

Počeo je prvi vikend u najtoplijem mesecu u godini koji zbog početka letnjih godišnjih odmora donosi veću gustinu saobraćaja na putevima, pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

I pored toga što će ova letnja turistička sezona sigurno biti dugačija od predhodnih, osetno veći broj vozila očekuje se prvo na koridoru 10 koji koristi veliki broj stranih državaljana iz zapadnog dela Evrope na putu do Turske, a koji vodi preko Mađarske i Srbije.

S obzirom da se do Egejskog mora i Grčke još uvek ne može južnim krakom ovog koridora i Makedonije, jer je još uvek zatvoren granični prelaz Evzoni, do Grčke građani Srbije mogu jedino preko Bugarske što će sigurno stvoriti dodatno veću gustinu saobraćaja, a samim tim će povremeno biti i dužih zadržavanja na graničnom prelazu Gradina, najopterećenijim prelazu sa Bugarskom.

Na pojedinim deonicama na putevima u Srbiji obavljaju se radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Radovi na putevima u Timočkoj krajini

Do 1. avgusta izvode se radovi na popravci mostova, na državnom putu I B reda broj 35, deonica Brza Palanka – Negotin, u oba smera.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će se u zoni mostova odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforskom signalizacijom.

Do 6. septembra izvode se radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 35, deonica Кladovo-Brza Palanka.

U toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom opremom i signalizacijom.