Vozači oprez, meteorolozi najavili jak vetar, maglu i poledicu

1229
0
Put, poledica, zima, oblaci
Foto ilustracija: Pixabay

Na teritoriji Srbije očekuje se umeren i jak mraz, sa minimalnom temperaturom od minus 12 do minus osam stepeni, a „Putevi Srbije“ savetuju da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu zbog ledenih dana.

Vozačima savetuju da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Maksimalan oprez savetuje se i zbog magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na mostovima.

Kako je saopšteno, saobraćaj na državnom putu I B reda broj 24, od 29. januara deonica Batočina – Kragujevac, kod Nikšićkog brda, odvija se levom kolovoznom trakom dvosmerno.

Saobraćaj iz smera Batočine ka Kragujevcu preusmeren je na preticajnu saobraćajnu traku suprotnog smera Kragujevac – Batočina, a za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od kilometar i po, u smeru ka Kragujevcu, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta.

Na Petlji Umčari za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, u smeru Beograd-Niš i Niš-Beograd, tako da se saobraćaj odvija krajnjim desnim trakama.

Uključenje ka Nišu iz Umčara je zatvoreno za saobraćaj do daljeg.

Na petljama Surčin i Ostružnica zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko Save, saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.

Kako su saopštili Putevi Srbije, na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.