Vozači oprez: Opasnost od proklizavanja, magla i vlažni kolovozi otežavaju vožnju

118
0
stanje na putevima
Foto ilustracija: Pixabay

Zbog mraza, temepratura ispod nule i magle koja dodatno stvara vlažne kolovoze, postoji opasnost od proklizavanja vozila. Vozačima se savetuje da za vožnju koriste period od 10.00 do 16.00 sati.

Magla otežava vožnju i smanjuje vidljivost ispod 100 metara na području Mačve, Srema, Banata, u Braničevskom okrugu. Slično je i na prilazima Beogradu, na smederevskom, obrenovačkom, zrenjaninskom i pančevačkom putu, pored Save i Dunava, a često je može biti i na prevojima, mostovima i nadvožnjacima.

Zabrane za šlepere i kamione su na snazi na jednom broju putnih pravaca.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Na graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja. Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Batrovci čekaju 360 minuta, i na prelazu Bačka Palanka 60 minuta.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez.

Na području Timočke krajine vreme je delimično oblačno. Kolovozi su mestimočno vlažni. Vidljivost je jutros bila smanjena na putu Zaječar – Trnavac na 60 metara, preko Tresibabe na 50 a na području Klokočevca na 50 – 100 metara.

Sitnih odrona ima duž sih nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima, zasecima, najizraženiji na Đerdapskoj magistrali (IB-34).

Na državnom putu IB-36 (Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica (km 12+700), Кrivovirsko brdo (km 26+800) i Mirovo (km 44+850), na putu IB-35 Grljan-Vratarnica (km 126+250) i na putu IIA-219 Boljevac-Кnjaževac (km 6+650) koje se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda „Magistralni gasovod“, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Neprohodnih deonica u Timočkoj krajini nema.

Temperature izmerene jutros u 5 sati:

  • – 3 stepena u Boru, Кnjaževcu i Svrljigu
  • – 5 stepeni u Zaječaru
  • – 2 stepena u Negotinu, Sokobanji i Кlokočevcu
  • – 4 stepena u Žagubici
  • – 1 stepen na Babinom Zubu
  • – 6 stepeni u Кladovu
  • – 7 stepeni u Lukovu

Na snazi je drugi stepen pripravnosti.