Zbog otapanja snega mokri kolovozi i mogući odroni na putu

1190
0
Put
Foto: www.timokpress.rs

Porast dnevne temperature doneće lakšu vožnju i bolju prohodnost puteva narednih dana ali će se zbog otapanja snega snega i leda vazači uglavnom susretati sa mokrim deonicama koje će se tokom noći zbog niskih temperatura lediti i postati klizave, upozoravaju iz Auto moto saveza Srbije.

Nagli porast temperature utiče i na češću pojavu odrona kroz useke i klisure a zbog snega na kolovozu još uvek je otežan saobraćaj na putevima u planinskim predelima zapadne, jugozapadne i centralne Srbije dok je na pojedinim na snazi zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima.

Radovi na putu prema informacijama JP „Putevi Srbije“:

• Auto-put E-75, petlja Beška – petlja Maradik, do 26.01.2021.g, radovi na rekonstrukciji dilatacije na natputnjaku. U smeru Novi Sad-Beograd, za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka u dužini od 100 metara. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

• Most kod Titela preko reke Tise, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom i od 30.11.2020. g. se odvija samo sredinom mosta uz naizmenično propuštanje vozila.

• Mladenovac – Selters Banja, od 06.11.2020.g., od obustava saobraćaja za sve kategorije vozila na nadvožnjaku preko pruge. Alternativni putni pravac je obilaznicom – državnim putem I B reda broj 25.

• Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija u Novoj Pazovi, na delu drž. puta II A reda br. 100, zbog zatvaranja putnog prelaza (km 26+736) u Njagoševoj ulici. Izmena režima saobraćaja, kao i preusmeravanje saobraćaja na drž. put II A reda br. 100, u Novoj Pazovi, trajaće do završetka izgradnje nadvožnjaka (km 26+392) u produžetku Omladinske ulice u Novoj Pazovi.Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 časova:

  • na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 300 minuta,
  • na graničnom prelazu Кelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,
  • na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,
  • na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.