Naslovna

Naslovna Naslovna

Završen 36. Sabor frulaša u Grljanu

U Grljanu je sinoć završen 36. Sabor frulaša. Protekla dva dana ova manifestacija okupila je instrumentaliste na tradicionalnim duvačkim instrumentima iz cele...

Kopije nakita iz srednjovekovnog Gamzigrada u ponudi Narodnog muzeja u Zaječaru

Narodni muzej ''Zaječar'' odnedavno u ponudi ima i kopije nakita iz srednjovekovne zbirke Gamzigrada. Nakit je izrađen od hromnikla i posrebren je.

Najlepša Vlajna Festivala vlaške lepote Balkana je Jovana Marković iz Karbulova

Najlepša Vlajna Festivala vlaške lepote Balkana u Velikoj Jasikovi je Jovana Marković iz Karbulova. Za prvu pratilju izabrana je Anđela Radukanović iz...

Zaštitnik građana Zoran Pašalić u Zaječaru. Pritužbe u Matičnoj biblioteci „Svetozar...

Zaštitnik građana Zoran Pašalić sa saradnicima primaće danas pritužbe građana Zaječara u Matičnoj biblioteci "Svetozar Marković"od 10 do 16 sati.

Deveti balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha u nedelju, 21. jula u...

Deveti balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha biće održan u nedelju 21. jula u selu Dubočane kod Zaječara. Nastupiće:

Sabor frulaša u Grljanu 19. i 20. jula

Sabor frulaša u Grljanju, 36. po redu, biće održan 19. i 20. jula. U okviru ove manifestacije, posetioci će moći da uživaju...

Za deset dana počinje četvrti Outhide festival

Bliži se četvrti Outhide festival, koji se održava u Park – šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula.

Promocija knjige o srpskoj dijaspori u Skandinaviji u Klubu kulture

U Кlubu kulture "Naše mesto" u Кotlujevcu u utorak, 16. jula biće održana promocija knjige Tihomira Barbulovića "Srpske staze u Skandinaviji".

Izložba „Ekološka istina“ u Radul begovom konaku

Pod nazivom "Ekološka istina" u Radul begovom konaku u utorak 16. jula biće otvorena 14. po redu okružna izložba fotografija.

Ribolovac Zaječar: Održano takmičenje u pecanju ribe udicom na plovak

Udruženje rekreativnih ribolovaca "Ribolovac" iz Zaječara organizovalo je u nedelju, 14. jula takmičenje svojih članova u lovu ribe udicom na plovak.

NAJNOVIJE OBJAVE