Prognoza vremena za sredu, 15 decembar i naredne dane

1080
0
mraz
Foto ilustracija: Pixabay

Prema prognozi meteorologa u sredu, 15. decembra ujutru nas očekuje mraz i mestimično magla. U toku dana u većem delu zemlje oblačno, hladno i suvo, samo u planinskim predelima provejavanje snega. U Negotinskoj Кrajini umereno oblačno. Vetar slab i umeren, na planinama istočne Srbije povremeno i jak, zapadn i severozapadni. Najniža temperatura od -6 stepeni na severozapadu Srbije do 2 stepena u Timočkoj Кrajini, a najviša od 0 do 4, u Timočkoj Кrajini do 6 stepeni.

Četvrtak, 16.12.2021.

Ujutro ponegde mraz i magla, tokom dana pretežno oblačno, u nižim predelima mestimično slaba kiša i sneg, a u brdsko-planinskim sneg. Vetar slab i umeren, u Negotinskoj Кrajini povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 2 do 7 stepeni.

Petak, 17.12.2021.

Ujutro ponegde mraz i magla, tokom dana pretežno oblačno, u nižim predelima mestimično kiša i sneg, a u brdsko-planinskim sneg. Na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Кrajini uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u Negotinskoj Кrajini i na planinama povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 3 do 8 stepeni.

Subota, 18.12.2021.

Ujutro mraz. U toku dana pretežno oblačno, mestimično sa slabim snegom. Manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša od 0 do 3 stepena, u Timočkoj Кrajini do 6 stepeni. Upozorenje: Manje povećanje visine snežnog pokrivača; Poledica ili zaleđivanje mokrih površina; Verovatnoća 90%