Dan otvorenih vrata u zaječarskoj policiji!

162
0

Za sve one koji žele jednog dana da nose plavu uniformu, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Policijskom upravom Zaječar i uz podršku misije OEBS-a u Srbiji, organizovalo je Dan otvorenih vrata.

Građani i potencijalni kandidati mogli su se informisati u vezi sa upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

„Za sugrađane koji su zainteresovani za rad u policiji organizovali smo Dan otvorenih vrata kako bi ih informisali o detaljim konkursa i približili policijsku profesiju. Predstavljeni su uslovi koji kandidati trebaju da ispune i način podnošenja prijave. Za zainteresovane kandidate koji imaju završenu srednju četvorogodišnju školu i nisu stariji od 24 godine predstavili smo način kako izgleda obuka koja se realizuje u savremeno opremljenom Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici“, istakao je Mario Zdravković, oficir odeljenja policije PU u Zaječaru.

Kandidati se mogu prijaviti do 20. jula Policijskoj upravi u Zaječaru ili policijskoj stanici u mestu svog prebivališta.

Sve polaznike očekuje četvoronedeljna praktična obuka u policijskoj upravi u kojoj će raditi. Nakon završetka osnovne stručne obuke, i polaganja  završnog ispita, kandidati se raspoređuju u policijske uprave u statusu policajca pripravnika, gde se kroz obuku osposobljavaju za samostalni rad, na radno mesto uniformisanog policijskog službenika.