Uslovi korišćenja

Dobro došli na TIMOKPRESS.RS
Uslovi korišćenja i privatnosti

Uslovi korišćenja primenjuju se na sve sadržaje i usluge Timok pressa. Korišćenjem bilo kog dela sajta smatra se da ste upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvatate korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Timok press ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod).

U slučaju da želite da objavite neki od sadržaja sa sajta Timok pressa bez obzira o kojem se mediju radi (elektronski, štampani, ili Internet medij), kontaktirajte nas za odobrenje.

Neovlašćeno korišćenje smatra se povredom autorskih prava Timok pressa i za posledicu može imati pokretanje sudskog spora.

Pojedine informacije sa sajta Timok pressa moguće je prenositi pod uslovom da se vidno i u adekvatnom obliku navede da je „informacija preuzeta sa sajta www.timokpress.rs„, uz poštovanje Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Timok press zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge veb stranice

Linkovi ka drugim veb stranama, koje nisu vlasništvo Timok pressa, ne smatraju se delom sajta i Timok press ne snosi odgovornost za njih.

Zaštita privatnosti

Timok press poštuje privatnost svojih korisnika i posetioca sajta. Podatke ostavljene prilikom slanja komentara, Timok press neće davati na uvid trećem licu.

Korisnicima Timok pressa strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica
  • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika

Timok press ne odgovara za komentare posetilaca koji su odraz njihovog mišljenja.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Timok pressa uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem e-maila office@timokpress.rs.

Izmene uslova korišćenja

Timok press zadrža pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku.

Timok press neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.