Besplatni treninzi za decu iz višečlanih porodica za bilo koji sport u Knjaževcu

180
0
Deca, Knjaževac
Foto: www.tmokpress.rs

Inicijativu opštine Knjaževac da deca iz višečlanih porodica ne plaćaju članarinu i da besplatno treniraju bilo koji sport prihvatili su svi klubovi u gradu.

Zamenik predsednika opštine Knjaževac Branislav Josifović rekao je da je cilj lokalne samouprave da se svoj deci koja imaju želju da se bave sportom to i omogući, a nikako da budu uskraćena iz materjalnih razloga.

Branislav Josifović
Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac, foto: Privatna arhiva

Josifović je istakao da je ovu inicijativu pokrenula Opština, kao jedan od načina davanja podrške višečlanim porodicama.

“Nastavljamo svoju aktivnu polulacionu politiku. Ovog puta tema je sport. Na Skupštini Sportskog saveza doneli smo odluku, zajedno sa svim klubovima, da sva deca iz višečlanih porodica sa troje, četvoro, petoro dece, mogu potpuno besplatno da treniraju u svim klubovima. Mehanizam prijave dogovorićemo sa Sportskim savezom. Ne želimo da bilo koje dete uskratimo za sport, ili da dovodimo roditelje u situaciju da moraju da biraju koje će dete poslati na sport. Želimo da omogućimo da svako dete koje to hoće, može da se bavi sportom kojim god želi“, rekao je Josfović.