Bor: Od 121 rezultata 16 pozitivno na COVID-19

130
0
Konferencija u Boru
Foto: www.bor.rs

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar na teritoriji grada Bora još 16 osoba pozitivno je na COVID-19. Izlečeno je još šest pacijenata tako da je na današnji dan u Boru 45 aktivno pozitivnih osoba.

„Od 121 pristiglog rezultata, 16 je sa pozitivnim nalazom, dok se za još 14 briseva čekaju rezultati analiza. Кod svih novoobolelih pacijenata ustanovljena je blaga klinička slika i nalaze se u kućnoj izolaciji, a starosna granica pacijenata kreće se od 25 do 67 godina. Beleži se tendencija pada pregleda u kovid ambulanti, gde se tokom minulog vikenda na pregled javio 21 pacijent sa simptomima prisustva virusa. Ovo je ohrabrujući podatak, kao i činjenica da su svi pacijenti sa lakšom simptomatologijom.“– rekla je na današnjoj konferenciji za medije dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Bor trenutno je hospitalizovano 14 pacijenata, od čega osam pozitivnih na virus. Pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, odnosno nisu životno ugroženi, rekao je ovom prilikom dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

Milikić: Rigoroznija kontrola poštovanja mera

Nakon sastanka Stručno operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere gradskog Štaba za vanredne situacije zaključeno je da je neophodno da sve mere ostanu na snazi, kao i da komunalna inspekcija strože kontroliše sprovođenje istih.

„Moram naglasiti da su Borani u prethodnom periodu pokazali disciplinu u poštovanju mera, ali da će zbog neodgovornosti pojedinaca komunalna inspekcija rigoroznije kontrolisati i kažnjavati, sa akcentom na pojačani nadzor privrednih subjekata koji posluju na teritoriji grada. Svi se moraju pridržavati mera kako bi se sprečio rast broja zaraženih. Moramo se čuvati, paziti jedni na druge i zajedno se boriti protiv virusa.“ – rekao je na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.