Broj obolelih od korona virusa u Srbiji porastao na 46

186
0
Korona virus
Foto ilustracija: Pixabay

U Srbiji je potvrđeno još pet slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 46, saopštio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je na konferenciji za medije u Vladi Srbije kazao da je danas u Srbiji testirano 12 ljudi i da je pet bilo pozitivno.

U Beogradu ima 12 pacijenata svi su trenutno stabilni, u KC Niš pet pacijenata, svi su dobro i jedan pacijent u Kragujevcu, takođe dobro. Niko od njih nije na respiratoru, rekao je Lončar.

Lončar je precizirao da se 12 pacijenata nalazi u Infektivnoj klinici KC Srbije, stabilni su i niko nije na raspiratoru.

U KC Novi Sad četiri pacijenta, jedan je ozbiljno i na respiratoru.

Jedan je u Pančevu i u dobrom je opštem stanju.

Pet pacijenata je u KC Niš, i dobrog su opšteg stanja, nisu na respiratoru, a jedan je KC Kragujevac.

Ostali pacijenti su kod kuće i oni su u dobrom stanjnu, ali njihova slika se prati i ako se pogoršava idu na infektivnu kliniku.

Lončar je naveo i da je kazna za nepoštovanje izolacije od tri meseca do tri godine i da je u pitanju ozbiljna neodgovornost.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je na KC Vojvodine četvoro pacijenata.

Dva su u znatno poboljšanom stanju, jedan pacijent i to je u ovom trenutku najteži pacijent u celeoj Srbiji je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, i četvrti je isto u težem opštem stanju, ali za njega još nije potreban respirator, kazao je on.

Pacijent u Pančevu je stabilnog opšteg stanja i ono je u blagom poboljšanju.

Svi oni koji su bili u kontaktima za koje je naložena izolacija u kućnim uslovima, nam se već osmi dan ne javljaju da imaju ozbiljnije znake bolesti, rekao je Gojković.