Čas biologije u zaječarskoj Gimnaziji sa profesorkom Biljanom Stojković!

165
0

Dečiji centar u Zaječaru priređuje druženje sa profesorkom dr Biljanom Stojković u četvrtak 25. oktobra 2018. U zaječarskoj Gimnaziji, biće organizovan čas biologije na temu “Zablude i mitovi o Darvinovoj teoriji evolucije“, a početak je zakazan za 12.30 časova.

Za učenike i profesore Gimnazije biće održan javni čas na temu „Uloga biologije u razumevanju društva: istine i zablude“, od 13.20 sati.

Biljana Stojković je redovna profesorka na Katedri za genetiku i evoluciju Biološkog fakulteta u Beogradu. Magistrirala je i doktorirala na istom fakultetu. Od 1996. učestvuje u naučnim projektima u oblasti evolucione biologije. Autorka je većeg broja publikacija u vodećim međunarodnim naučnim časopisima, kao i poglavlja i knjiga iz oblasti evolucione biologije. Zajedno sa profesorom Nikolom Tuciće napisala je knjige „Darvinijana: vodič kroz evolucionu biologiju” (2009) i „Od molekula do organizma: molekularna i fenotipska evolucija” (2012). Članica je Evropskog društva za evolucionu biologiju. Široj javnosti poznata je po aktivnom učešću u društvenim pitanjima vezanim pre svega za njenu struku, ali i opšta akademska načela i norme. Tema koja najčešće izaziva njeno reagovanje je osporavanje teorije evolucije i neuspešni pokušaji da se ta teorija izbaci iz nastavnog plana i programa u školama i na fakultetima.

Autorka je brojnih tekstova na sajtu Peščanika.

Prethodni tekstRezultati 10. kola Borske i 11. kola Zaječarske okružne lige u fudbalu
Sledeći tekstKvar na vodovodnoj mreži u Zaječaru u sredu 24. oktobra