Knjaževcu blizu 5,4 miliona dinara za socijalne programe

318
0
Knjaževac
Knjaževac, foto: www.timokpress.rs

Opštini Knjaževac opredeljen je iznos od 5.385.348,67 dinara na godišnjem nivou za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite.

Zahvaljujući ovim sredstvima nastaviće se i dalje sa pružanjem velikog broja usluga socijalne zaštite, napisao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac na svom instagram profilu.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, foto: www.knjazevac.rs

„Kvalitet naših usluga prepoznat je i od strane resornog ministarstva što je rezultiralo njihovom podrškom od blizu 5.4 miliona dinara.“ – izjavio je Đokić.

Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisao je Igor Stevanović, zemenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac.

Usluge iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave, koje će se finansirati sredstvima iz namenskih transfera, podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

Za ovu namenu Ministarstvo je izdvojilo ukupno 756 miliona dinara, a prednost za dobijanje novčanih sredstava imale su opštine i gradovi sa nižim stepenom razvijenosti.