Naslovna Društvo MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI: Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ proglašen za „Odred orlova“

MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI: Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ proglašen za „Odred orlova“

51
1
izviđači
Foto: IO "Đorđe Simeonović" Zaječar

Minulog vikenda u Nišu je održan Izviđački stroj, tradicionalna godišnja aktivnost Saveza izviđača Srbije, na kojoj se dodeljuju odlikovanja najboljim jedinicama i pojedincima, članovima Izviđačke organizacije.

Na ovogodišnjem Izviđačkom stroju u Nišu, u Domu Vojske Srbije, u nedelju 17. novembra, odred izviđača „Đorđe Simeonović“ proglašen je za „Odred orlova“. Zvanje „Odred orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini.

izviđači
Foto: IO „Đorđe Simeonović“ Zaječar

Načelnik odreda Željko Đokić dobio je najveće izviđačko zvanje „Izviđač orao“.

Time je odred svrstan u jedanaest najboljih odreda u Srbiji u 2019. godini.

izviđači

Pored dobijenih zvanja, pojedini članovi odreda su dobili odlikovanja za deset i dvadeset godina rada u izviđačkoj organizaciji.

Dobitnik zlatnog javorovog lista je Saša Nikolić, dok su Branislav Živić, Ivan Stefanović i Radomir Mirčić, dobili srebrni javorov list sa zracima.

Dva istaknuta člana zaječarskih izviđača Predrag Nicić – Nica i Nebojša Neli Simeonović dobitnici su Plakete „Dr Miloš Đ. Popović“ koja se dodelјuje izviđačima, odredima, savezima, prijatelјima organizacije i drugim zaslužnim pojedincima i organizacijama koji neprekidno rade najmanje 25 godina i koji su naročito doprineli ostvarivanju cilјeva i zadataka i ukupnoj društvenoj afirmaciji Saveza.

Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ na ovogodišnjem izviđačkom stroju u Nišu predstavljalo je četrdesetak izviđača, mahom mladih pčelica i poletaraca koji su prvi put na ovakvoj svečanosti. Nakon toga izviđači su posetili logor na Crvenom krstu i Nišku tvrđavu.

Prethodni tekstAMSS: Udari košave i mokri kolovozi otežavaće saobraćaj
Sledeći tekstMatična biblioteka „Svetozar Marković“: Niža cena upisa za Svetski dan deteta

Komentri su zatvoreni.