Novi vrtić “Mali princ” primio 120 borskih mališana

1373
0
Vrtić u Boru
Foto: Grad Bor

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić obišao je s saradnicima novootvoreni vrtić koji se nalazi u Novom gradskom centru. Nakon skoro četiri decenije, grad Bor postao je bogatiji za još jedan vrtić a Dečja ustanova „Bambi“ dobila je vrtić uređen po savremenim standardima koji će borskim mališanima, koji su raspoređeni u pet vaspitnih grupa, omogućiti prijatan boravak uz druženje, igru i edukaciju.

Direktor predškolske ustanove „Bambi“ Ljiljana Radičević istakla je da „Mali princ“ trenutno broji oko stotinu mališana čime je broj dece na listi čekanja znatno smanjen. Ona se zahvalila predstavnicima grada i samom gradonačelniku na pomoći oko otvaranja ovog vrtića.

Vrtić u Boru
Foto: Grad Bor

„Novi vrtić je, nakon skoro četrdeset godina, povećao kapacitet predškolske ustanove „Bambi“ za 120 deteta. Na listi čekanja je još 250 naših najmlađih sugrađana i nadam se da će se i to pitanje rešiti, s obzirom da je završen projekat za izgradnju Evropskog vrtića koji bi to i omogućio“, istakla je ovom prilikom direktor „Bambija“.

Pored pohvala za predškolsku ustanovu „Bambi“ koja svoj posao na podizanju kvaliteta usluga za prijem dece radi maksimalno profesionalno i odgovorno, gradonačelnik je najavio i nastavak aktivnosti na povećanju kapaciteta ove predškolske ustanove.

Vrtić u Boru
Foto: Grad Bor

„Mi ćemo i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na povećanju kapaciteta ove predškolske ustanove. Projekat za Evropski vrtić je završen, a mi u saradnji sa resornim ministarstvima uveliko radimo na obezbeđivanju sredstava za izgradnju još jednog vrtića na teritoriji grada. Time bismo stvorili uslove da mališani, njih 250, dobiju priliku da budu smešteni u sistem dečje ustanove“, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.