Naslovna Negotin Obeležen Dan Dunava u Negotinu

Obeležen Dan Dunava u Negotinu

53
negotin.rs

Brojnim programima i aktivnostima Turistička organizacija opštine Negotin uključila se po deseti put u međunarodnu manifestaciju obeležavanja Dana Dunava.

Uz brojne programe centralna proslava je organizovana na obali Dunava, a program na negotinskoj plaži Kusjak otvorila je Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu i turizam, piše negotin.rs.

Lokalna samouprava je pokrovitelj obeležavanja Međunarodnog Dana Dunava, s obzirom da smo mi jedna od opština u Srbiji, koja ima privilegiju da kroz nju protiče najveća evropska reka, koja svojim tokom povezuje deset zemalja. Nismo imali sreće prošle nedelje, bilo je najavljenih pljuskova koji su nam pokvarili taj vikend za organizaciju, ali je dobar odziv i danas, dvadesetak ekipa priprema riblju čorbu, imamo dobar muzički program, i drago mi je što su Negotinci odlučili da uživaju u programu koji smo im pripremili. Dan Dunava je i deo Negotinskog leta, mi već naredne nedelje imamo još nekoliko zanimljivih programa i tako sve do 12. avgusta kada se ono završava obeležavanjem Dana mladih – istakla je Tatjana Panić, član Opštinskog veća opštine Negotin.

negotin.rs

Obeležavanje Dana Dunava otvorili su i ove godine najmlađi ribolovci takmičenjem u pecanju ribe na plovak. Najbolji rezultat kod dečaka ostvario je Mihajlo Radulović, drugo mesto pripalo je Stefanu Vagajiću, a treće Lazaru Popoviću. Kod devojčica, najuspešnija je bila Vanja Petković, drugo mesto zauzela je Dunja Petković, a treće Jovana Radulović. Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Timok“, najbolje plasirane takmičare nagradila je peharima i medaljama, a svi učesnici nagrađeni su, diplomama, štapovima i hranom za pecanje.

Tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kusjački kotlić“ i ove godine je privuklo najveću pažnju i znatiželju posetilaca Kusjačke plaže.

negotin.rs

Ove godine za takmičenje se prijavilo 18 ekipa. Posle dvočasovnog pripremanja žiri je ocenio da je najbolju riblju čorbu pripremila ekipa „Mindazuki“ Aleksandra Janevskog iz Vražogrnca kod Zaječara. Drugu nagradu osvojila je ekipa „Perke“ Milana Perovića iz Negotina, a treću „Tasa“ Darka Tasića, takođe iz Negotina. Svakoj od nagrađenih ekipa organizatori su uz diplome uručili i pehare, a pobedničkoj i kotlić. Posetioci na Kusjaku bili su u prilici da probaju riblje čorbe koje su pripremili takmičari, ali i organizatori.

Burnim aplauzima dočekani su i učesnici Dunavske regate, koja je i ove godine u čast Dunavu, organizovana na relaciji Mihajlovac-Kusjak. Za najveseliju posadu ove godine proglašena je ekipa “Rubi” iz Knjaževca, dok je titulu najšarmantnije ekipe “Dana Dunava” ponela ekipa “Ristići – Dunavske sirene” iz Zaječara.

negotin.rs

Posetioci i učesnici ovogodišnje manifestacije mogli su da uživaju i u dobroj svirci bendova „Play On“ iz Negotina i „Honkey Dory“ iz Majdanpeka.

Organizatori programa proslave Dana Dunava u Negotinu i ovoga puta bili su Turistička organizacija, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca „Timok“ i Sportski savez opštine Negotin, a pokrovitelj Opština Negotin, navodi negotin.rs.

Turistička organizacija 29. jula organizovaće na Kusjaku i doček Đerdapske regate, dok će 1. avgusta u suorganizaciji sa Mesnom zajednicom Prahovo, biti dočekana i Regata reke, koja kreće iz Stare Pazove i završava se upravo na obali Dunava u Prahovu.

 

- mesto za reklamu -
IZVORnegotin.rs