Održan skup: „Kako održivo i efikasno obezbediti drvnu biomasu za dobijanje (toplotne) energije“

162
0
RARIS sastanak u Boru u vezi grejanja i bioenergije
Foto: RARIS

U okviru projekta „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“ juče je Boru organizovan skup na temu: Kako održivo i efikasno obezbediti drvnu biomasu za dobijanje (toplotne) energije.

Cilj skupa je da se utvrde i analiziraju potencijali biomase ovdašnjih lokalnih zajednica, odnosno da se utvrdi koliko je i pod kojim uslovima ona dostupna za ekploataciju.

Skup je okupio predstavnike opštine, toplana, vlasnike i upravljače šuma, proizvodjače biomase, peleta, predstavnike fakulteta i privrednike iz ovog dela Srbije.

Prezentaciju sa skupa možete preuzteti ovde:
Lanac snabdevanja drvnom biomasom – Djordje Marić

Projekat “Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji“ realizuje Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije – RARIS, a finansira Nemačko savezno Ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj (BMZ) u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative (DKTI), preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Politički partneri projekta su: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Više informacija o projektu možete saznati na linku: https://raris.org/index.php/bioenergija-vesti