Outhide Zelena učionica za mlade Zaječarce na prostoru Park-šume Kraljevica

1248
0
Zelena učionica na Kraljevici

Grupa mladih, okupljena oko Outhide festivala, u narednih 6 meseci realizovaće projekat „Zelena učionica“, uz podršku Trag fondacije, a u okviru programa Aktivne zajednice.

Cilj ovog projekta je da se napravi i postavi prva otvorena učionica u prirodi u Park-šumi Кraljevica, čija će primarna namena biti da okupi mlade ljude u cilju edukacije i promocije zdravih stilova života. Zelena učionica će biti opremljena neophodnom opremem za održavanje nastave u prirodi što će biti od ogromnog značaja za naše najmlađe sugrađane.

Pored primarne namene ovaj objekat će predstavljati idealno mesto za boravak i okupljanje u prirodi svih sugrađana, koji će ujedno biti i zaklon od svih vremenskih nepogoda za sve posetioce Park šume Кraljevica.

Takođe, ideja organizatora je da u samu realizaciju projekta uključi i građane i građanke Zaječara, te da zajedno sa njima odluče o potencijalnoj lokaciji na kojoj će učionica biti postavljena.

Predlozi ovih lokacija, kao i glasanje za iste dostupno je na sajtu Outhide festivala: https://outhidefestival.com/pomozite-nam-u-odabiru-lokacije-za-zelenu-ucionicu/

Trag fondacija već 21 godinu sprovodi program Aktivne zajednice, u okviru kojeg je do danas podržano 679 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u više od 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica.