Počela popravka drvenih klupa i kanti za smeće u Park šumi „Kraljevica“

2
Sanacija klupa
Foto: JKP "Timok održavanje" Zaječar

Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ počelo je sanaciju klupa u Park šumi „Kraljevica“ i najavilo sređivanje preostalih klupa u gradu. Ovo preduzeće izradilo je i drvene kante za smeće koje će biti postavljene na „Sunčanoj stazi“ i drugim delovima Kraljevice.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Građa koja se upotrebljava za sanaciju klupa i izradu kanti dobijena je iz sanitarne seče. Uglavnom se koriste osušena i stabla koja su pala, ističe Jasmina Basalić, šef službe „Zelenilo“.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

„Do sada je građa iskorišćena za obnavljanje tribina na sportskim terenima u naseljima „Кraljevica“, „Кljuč“ i „Popova plaža“, napravljena je nadstrešnica na Popovoj plaži, ali i podupirači za mlade drvenaste sadnice koje su posađene u drvoredima u gradu. Takođe, građa je iskorišćena i za pravljenje štafni za klupe i drvenih kanti za smeće, koje će biti postavljene na „Sunčanoj stazi“, kao i u još nekim delovima Кraljevice.“- kaže Jasmina.

Foto: JKP „Timok održavanje“ Zaječar

Iz službe „Zelenilo“ najavljuju i popravku postojećih metalnih kanti u narednom periodu i apeluju na građane da ne uništavaju klupe i ostali inventar koji je u javnoj svojini.