Prognoza vremena za petak, 9. april i naredne dane

2
vremenska prognoza
Foto ilustracija: Pixabay

Prema prognozi meteorologa u petak će posle hladnog jutra sa slabim mrazem tokom dana biti sunčano i toplije vreme. Duvaće slab vetar promenljivog smera a na severu umeren južnih pravaca. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 11 do 16 stepeni.

U subotu ujutro hladno, ponegde sa slabim mrazem. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, promenljiv, na severu umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od  -3 do 6, najviša od 15 do 20 stepeni.

U nedelju ujutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. Pre podne sunčano i toplo. Posle podne promenljivo oblačno sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od  0 do 8, najviša od 18 do 20 stepeni.    

U ponedeljak pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i promenljiv, na istoku umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od  4 do 11, najviša od 20 do 23 stepeni.

U utorak i dalje toplo, ali uz postepeno povećanje oblačnosti. Od srede jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.