Naslovna Društvo Prognoza vremena za ponedeljak 24. februar i naredne dane

Prognoza vremena za ponedeljak 24. februar i naredne dane

Visibabe
Foto ilustracija: Pixabay/Elsemargriet

U ponedeljak, 24. februara prema prognozi meteorologa u toku jutra u severnim, a u toku prepodneva i sredinom dana i u centralnim i zapadnim predelima Srbije očekuje se prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom. U ostalim predelima biće suvo sa sunčanim intervalima. Već pre podne u severnim, a posle podne i u ostalim predelima Srbije razvedravanje. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, na istoku Srbije sa olujnim udarima. Krajem dana vetar u slabljenju i u skretanju na jugoistočni. Minimalna tempertaura od 2 do 8°C, maksimalna dnevna od 11 do 15°C.

U Srbiji u utorak sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura od 16 do 22°C, dok se na istou očekuje malo hladnije.

U sredu pre podne u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u toku večeri i noći na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura od 9°C na severazapdu do 20°C na jugoistoku Srbije.

U četvrtak oblačno i osetno hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a u toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 6 do 11°C. Tokom dana sa severozapada razvedravanje.

Od petka suvo, a za vikend i osetno toplije.