Prognoza vremena za ponedeljak, 24. maj i naredne dane

1273
0
Leptir u travi
Foto: TIMOK PRESS

Prema rečima meteorologa u ponedeljak će biti promenljivo oblačno i toplo, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, samo  na severu i zapadu ponegde s kratkotrajnom kišom, ili  pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 16, najviša od 22 na severu do 30 stepeni na jugu i istoku.

U utorak pre podne pretežno sunčano i toplo, u košavskom području vetrovito. Posle podne i uveče na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima s grmljavinom uz pad temperature. Vetar slab i umeren, u košavskom području pre podne jak, jugoistočni, posle podne u skretanju na umeren i jak severni. Najniža temperatura od 13 do 20 , najviša od 25 do 32 stepena.

U sredu promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura od 11 do 17, najviša od 20 do 23 stepena.

U četvrtak promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, severnih pravaca. Najniža temperatura od 10 do 13, najviša od 20 do 25 stepeni.