Prognoza vremena za utorak, 6. april i naredne dane

2
Knjaževac
Knjaževac, foto: www.timokpress.rs

U utorak ujutru iznad većeg dela hladno i vedro sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Naoblačenje iz severnih i zapadnih krajeva tokom dana proširiće se na celu zemlju uslovljavajući u nižim krajevima kišu, a u višim susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5, najviša od 5 na severu do 15 stepeni na jugoistoku. Uveče i tokom noći ka sredi sneg se mestimično očekuje i u nižim predelima.

U sredu ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana pretežno oblačno, hladno i vetrovito uz umeren i povremeno jak severozapadni vetar, u nižim predelima sa kišom i snegom, u brdsko planinskim predelima sa snegom. U nižim predelima ponegde se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača, na planinama povećanje. Najniža temperatura od -1 do 3, najviša od 4 do 7 stepeni.

U četvrtak ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem, a ponegde se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Tokom dana promenljivo oblačno i dalje hladno, u centralnim i južnim krajevima uz mogućnost kratkotrajne kiše, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega. Vetar umeren i jak, severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -3 do 2, najviša od 7 do 10 stepeni.

U petak ujutru hladno sa slabim prizemnim mrazem, a u većini krajeva se očekuje i slab mraz na 2 m visine. Pretežno sunčano i još toplije. Vetar slab, promenljiv, u Vojvodini povremeno umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 2, najviša od 8 do 16 stepeni.