Naslovna Društvo Raspisan konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku

Raspisan konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku

Policija
Foto: zajecar.info

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.060 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović juče najavio, Ministarstvo nastavlјa sa jačanjem i podmlađivanjem policijskog kadra.     

Od 1.060 polaznika Centra za policijsku obuku, 510 će se stručno osposoblјavati za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac, od toga:

Za područje Policijske uprave u Zaječaru

  • 5 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Zaječar i Кnjaževac – teritorija Policijske uprave u Zaječaru,
  • 6 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Zaječar – teritorija Policijske uprave u Zaječaru.

Za područje Policijske uprave u Boru

  • 5 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Bor, Кladovo, Majdanpek i Negotin – teritorija Policijske uprave u Boru,
  • 11 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Negotin – teritorija Policijske uprave u Boru,
  • 15 polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe stanica granične policije Кladovo i Negotin – teritorija Policijske uprave u Boru.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposoblјavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar!
Molimo vas unesite vaše ime