Školski pribor za najmlađe korisnike Narodne kuhinje

1228
0
Dejan Perić, Fondacija
Foto: Fondacija "Iskorak" Zaječar

U okviru projekta podrške u učenju, koji je Fondacija „Iskorak“ realizovala sa Crvenim krstom iz Zaječara i „Malom učionicom“, najmlađim korisnicima Narodne kuhinje podeljen je školski pribor koji su građani Zaječara tokom prethodnih meseci donirali u nekoliko zaječarskih knjižara. Procenjena vrednost pribora je oko 65.000 dinara.

Foto: Fondacija „Iskorak“ Zaječar

Od početka školske godine učenicima iz socijalno ugroženih kategorija, uzrasta od 6 do 11 godina, pružana je pomoć u savladavanju gradiva u okviru „Male učionice“.

Pomoć u učenju je za učenike čiji roditelji nisu u mogućnosti da im pruže dodatnu podršku u obrazovanju zbog finansijskih problema, ne mogu da im plate dodatne časove, i najčešće nisu u mogućnosti da im sami pomažu u savladavanju školskog gradiva.

Uz pomoć edukatora učenici su savladavali gradivo iz oblasti matematike, srpskog i engleskog jezika, i nedavno su, zadovoljni i sa odličnim rezultatima, završili polugodište.

Projekat podrške učenju finansiran je od strane C.S. Mot Fondacije, u okviru Programa za lokalna rešenja globalnih izazova (Global Challenges Local Solutions), koji vodi Akademija za razvoj filantropije u Poljskoj.