Naslovna Društvo Stiže novih 25.000 doza uvozne vakcine protiv gripa

Stiže novih 25.000 doza uvozne vakcine protiv gripa

33
0
vakcina
Vreme čitanja:51 Sekundi

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Aleksandar Stefoski izjavio je da danas u Srbiju stiže novih 25.000 doza uvozne vakcine protiv gripa, koje će biti podeljene domovima zdravlja.

Stefoski je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da će pomenutu vakcinu zainteresovani građani moći da prime narednih dana, napomenuvši da je ove godine interesovanje za vakcinaciju protiv sezonskog gripa mnogo veće u odnosu na prethodne godine.

Državni sekretar je objasnio da je to zato što su građani shvatili koliko je važno da se zaštite od gripa u epidemiji koronavirusa.

Ove godine imali smo vakcinu iz uvoza, ali i Torlakovu vakcinu. Prvi kontingent vakcina koji su uvezene je potrošen, a domaće vakcine su pri kraju, naveo je on.

Prema njegovim rečima, za nedelju do dve stići će novi kontingent vakcina iz uvoza koje će moći da prime stariji od 65 godina, ali i mlađi.

Napominjem da još ima vakcine koju proizvodi Torlak. Prvi kontingent se troši i pri kraju je, tako da se vakcinacija može obavljati u kontinuitetu, zaključio je Stefoski.

IZVORVlada RS
Prethodni tekstU Srbiji preminulo još sedam osoba od posledica koronavirusa
Sledeći tekstVučić o Kosovu i Metohiji, BDP-u i epidemiji COVID-19