Tehnička škola u Knjaževcu bogatija za 15 računara

2
Tehnička škola Knjaževac - Donacija Opštine Knjaževac, kompjuteri i oprema
Foto: M.M.

Opština Knjaževac donirala je Tehničkoj školi 15 kompjutera za opremanje računarskog kabineta.

Vreme u kojem živimo diktira kuda obrazovanje treba da se kreće, tako da je ova donacija samo nastavak akcije opremanja i uređenja knjaževačkih škola, reako je predsednik opštine Milan Đokić prilikom posete Tehničkoj školi.

“Cilj nam je da sve knjaževačke škole pružaju kvalitetne uslove za obrazovanje naših đaka, kao što to imaju ne samo u većim gradovima u Srbiji, već i u nekim, uslovno rečeno, razvijenim zemljama bilo gde u Evropi. Ono što ćemo nastaviti da radimo, to je formiranje nastavnog trening centra, za razne vidove prekvalifikacija, dokvalifikacija i svega onoga što će osposobiti za zapošljavanje knjaževačke srednjoškolce i one starije“, kazao je Đokić.

Foto: M.M.

Ova donacija je posebno važna kako bi učenici, u usovima kada su časovi skraćeni na 30 minuta, mogli efikasnije da prate nastavu jer su svi kompjuteri sa istim operativnim sistemom.

„Učenici svih obrazovnih profila naše škole koriste račnare. Đaci provedu i do 150 sati nedeljno u kabinetu informatike uz kompjutere, a ovi računari će svakako poboljšati kvalitet njihove digitalne pismenosti”, kazala je Ljiljana Žikić, direktorka Tehničke škole u Knjaževcu.

Predstavnici lokalne samouprave obećali su da će Opština Knjaževac nastaviti i dalje da ulaže u obrazovni sistem, u nove tehnologije i da će uključiti sve relevantne strane da zajedno prepoznaju koje su to veštine potrebne budućim generacijama.