U Boru dve osobe preminule i još dve osobe zaražene koronavirusom

131
0
Dr Vesna Radosavljević
Dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor, foto: Grad Bor

Dve kovid pozitivne osobe iz Bora su umrle a još dva testirna lica imaju pozitivan nalaz na COVID-19, saopšteno je u utorak, 20. oktobra na konferenciji za novinare.

To znači da je na današnji dan u Boru ukupno 35 osoba pozitivno na virus rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor, i dodala da su obe preminule osobe imale združene bolesti.

„Radi se o osobama ženskog i muškog pola, koje su, pored virusa, imale združene bolesti. Pacijent ženskog pola je zbog pogoršanja osnovne bolesti upućena na dalje lečenje u Niš, gde je i preminula, dok je pacijent muškog pola zbog teškog stanja primarne bolesti bio hospitalizovan na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru., rekla je doktorka na konferenciji za medije.

U Kovid ambulanti je u prethodna tri dana, zabeleženo skoro 60 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim virusu, a za 21 uzeti bris čekaju se rezultati testiranja.

Prema rečima dr Radosavljević, epidemiološka situacija na teritoriji grada neprekidno se prati, a ukoliko u narednim danima bude zabeležen skok broja zaraženih, razmatraće se i ponovno uvođenje vanredne situacije.

Da podsetimo, od početka pandemije, na teritoriji grada registrovan je 331 slučaj virusne infekcije, 286 osoba se oporavilo, dok je deset osoba izgubilo bitku sa virusom.