U Negotinu uvedena vanredna situacija zbog porasta broja obolelih

Štab za vanredne situacije opštine Negotin
Foto: negotin.rs

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa tendencijom daljeg pogoršanja predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na području te opštine.

Brojke uopšte nisu obećavajuće, rekao je Veličković i dodao da su na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje Timok iz Zaječara da je epidemiološa slika u Negotinu nepovolja članovi Štaba jednoglasno odlučili da je vanredna situacija neophodna.

U novembru mesecu u opštini Negotin povećan je broj inficiranih korona virusom ali i pacijenata sa težom kliničkom slikom. Od prvog zaključno sa osmim novembrom na Odeljenju pneumoftizologije zbrinuto je 9 pacijenata, od kojih je 7 sa pozitivnim rezultatom na COVID-19. Na dalje lečenje u tercijalnu ustanovu upućeno je 6 pacijenata.

„Početkom novembra u našu kovid ambulantu dnevno se javljalo između 10 i 15 pacijenata da bi se taj broj sukcesivno povećavao do današnjeg dana da bi dostigao 22 pacijenta koliko ih je bilo u ponedeljak. To su pacijenti sa težom kliničkom slikom koji zahtevaju hospitalizaciju pa čak i upućivanje u drugu, višu zdravstvenu ustanovu“, rekla je dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

U opštini Negotin u oktobru je bilo 28 pozitivnih pacijenata od kojih su 15 još uvek aktivni, a u novembru ih je već 10, od kojih je devetoro u bolnici. Trenutno na ovom odeljenju još dva pacijenta čekaju PCR nalaz.