Naslovna Društvo U Zaječaru počeo 4. Festival hrišćanske kulture

U Zaječaru počeo 4. Festival hrišćanske kulture

Festival hrišćanske kulture

U Zaječaru je sinoć svečano otvoren IV Festival hrišćanske kulture, u okviru kojeg se do nedelje održava i treći Festival duhovno-dokumentarnog filma.

Projekcijom filmova „Kijevsko-pečerska lavra“, „Iskra u tami“, „Dolina vladara“ i „Rado ide Srbin u vojnike“ u zaječarskom pozorištu juče je počeo i međunarodni Festival duhovnog dokumentarnog filma, koji se već treći put zaredom održava u okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru.

Danas, drugog dana festivala organizovana je projekcija devet filmova: „Balet posle ponoći“ (SAD), „Obeleženi“ (Srbija), „Plastelin“ (Ukrajina, Rusija), „Apostol Kamčatke“ (Rusija), „Put ratnika Hristovog“ (Bugarska),
„Vjado“ (Belorusija), „Kroz ogledalo“ (Jermenija), „Trnje i lovorike Olge Ilić“ (Srbija). Od 19 sati u revijalnom delu biće prikazan i srpski igrani film „Kralj Petar Prvi“.

Nakon projekcije filmova u zaječarskoj Gostoprimnici biće organizovano Veče filmske muzike u džez obradi i izvođenju seksteta džez orkestra RTS-a sa gostima iz Italije.

U subotu, od 16 do 19 sati biće prikazani sledeći filmovi koji se nadmeću za nagrade: „Unuk“ (Srbija), „Dušu mi ne možete uzeti“ (Bosna i Hercegovina), „Alganeš“ (Italija i Etiopija).

Nakon projekcija filmova biće dodeljene nagrade po oceni žirija i publike a od 19.30 biće prikazan pobednički film festivala.