U Zaječaru promovisan dvobroj časopisa „Arhivsko nasleđe“

92
0
Velibor Todorov
Foto: www.timokpress.rs

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ u Zaječaru, u četvrtak, 3. oktobra promovisan je dvobroj časopisa za arhivistiku i istoriografiju „Arhivsko nasleđe“ broj 13 i 14.

arhivsko nasleđe
Foto: www.timokpress.rs

Tekstovi u ovom godišnjaku svedoče o značajnim događajima i ličnostima, sa područja Timočke krajine i šire. To nam je i bio cilj, istakao je Velibor Todorov, direktor Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ u Zaječaru.

arhiv
Foto: www.timokpress.rs

„Posle dve godine ovaj časopis ugledao je svetlost dana i javnost će moći o njemu da sudi. U njemu se nalaze 19 autorksih članaka iz istoriografije i arhivistike. Možemo izdvojiti posebno nekoliko članaka koji pre svega govore o Miljanu Miljkoviću, Zaječarcu, koji je svojim delima na neki način napravio konture današnjeg Zaječara. To je jedan od zanimljivijih članaka. U ovom dvobroju pojavljuju se i neki novi autori, sa novim pogledima na istoriju koja je iza nas.“

arhiv promocija
Foto:www.timokpress.rs

Autori radova u časopisu su arhivisti, bibliotekari, etnolozi i antropolozi, geografi, naučni radnici, istoričari, profesori, publiciste i istraživači.

arhiv promocija
Foto: www.timokpress.rs