Naslovna Društvo Ponovo rade zatvoreni i otvoreni tržni centri

Ponovo rade zatvoreni i otvoreni tržni centri

9
supermarket
Foto ilustracija: Pixabay

Naredbom ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibora Lončara, koja je u nedelju objavljena u Službenom glasniku, zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od ponedeljka, 12. aprila ponovo mogu da rade od 6 do 22 časa.

Kako je precizirano, rad je i dalje zabrenjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.

Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmeti koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22 časa, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laoboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine

- mesto za reklamu -
IZVORTIMOK PRESS
Prethodni tekstGrađani Srbije u Grčku sredinom aprila iz Bugarske
Sledeći tekstSubvencije države i za građane koji koriste individualna ložišta