Danas ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja APR-u

133
0
internet
Foto ilustracija: Pixabay

Danas ističe rok pravnim licima, odnosno preduzetnicima da dostave Agenciji za privredne registre (APR) svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2019. godinu.

APR će danas, kada ističe taj rok, obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći.

Na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, objavljene su informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

Obveznici mogu pitanja u vezi s primenom PIS FI sistema ili problema s potpisivanjem slati na elektronsku adresu sd@apr.gov.rs za dodatna objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja mogu poslati mejl na finizvestaji@apr.gov.rs, a za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je da upute reklamaciju na elektronsku adresu obveznicifi@apr.gov.rs .

Кako je saopštila APR u petak, očekivalo se da do isteka roka još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje.

Do tada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu.

Od tog broja 189.934 obveznika dostavilo je redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe, 28.046 je dostavilo izjave o neaktivnosti, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo 28.284 obveznika.

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja izuzetno je ove godine produžen, u skladu sa Uredbom o pomeranju rokova za održavanje redovne sednice skupštine privrednog društva i dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika…