Naslovna Ekonomija Danas počinje isplata subvencija hotelijerima

Danas počinje isplata subvencija hotelijerima

9
Siniša Mali
Siniša Mali, foto: Ministarstvo finasija RS

Danas će početi isplata subvencija hotelijerima u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra u dinarskoj protivvrednosti po smeštajnoj jedinici, za šta je izdvojeno ukupno 1.241.746.099 dinara, izjavio je Siniša Mali, Ministar finansija u Vladi Republike Srbije.

Procedura je veoma brza i jednostavna, a da hotelijeri već od prošle nedelje otvaraju namenske dinarske podračune u Upravi za trezor u svojim filijalama, pri čemu imaju rok da to učine do ponedeljka, 19. oktobra, naglasio je Mali.

U skladu sa tim, kako je dodao, danas će biti isplaćene subvencije za 84 hotela, u iznosu od 338,6 miliona dinara, a u narednim danima sledi i ostatak uplata.

Ministar je precizirao da, po dogovorenoj dinamici, Uprava za trezor dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija spisak  računa otvorenih za ove namene kako bi se u najkraćem mogućem roku realizovala sva plaćanja.

Prema njegovim rečima, u cilju podrške poslovanju u uslovima epidemije koronavirusa, subvencije su odobrene za 314 hotelskih objekata, koji zapošljavaju gotovo 10.000 ljudi.

Iz razgovora sa gradskim hotelijerima shvatili smo da je ova podrška stigla u pravi čas jer su u suprotnom razmišljali o otpuštanju zaposlenih i zatvaranju hotela, rekao je Mali.

Uz ovu podršku, kako je dodao, većina njih će uspeti da zaokruži poslovnu godinu i da delimično pokrije svoje troškove.

- mesto za reklamu -
IZVORVlada RS
Prethodni tekst„Pretfestivalsko veče nove poezije Adama Puslojića“ u zaječarskom pozorištu
Sledeći tekstSpecijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gamzigrad“ povelja Udruženja banja Srbije