Folklorni ansambal „Zo-Ra“ održao godišnji koncert u zaječarskom pozorištu

1550
0
Folklorni ansambl
Foto: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

U zaječarskom pozorištu u subotu, 18. decembra održan je godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Zo-Ra“ iz Zaječara, pod rukovodstvom Nenada Petkovića.

Gosti su bili Folklorni ansambl „Teodora“ iz Niša, KUD „Zora“ iz Beograda, Folklorni ansambl „Kolo“ iz Knjaževca i vokalni solista Aleksandra Todorović.

Folklroni ansambli su izvođenjem 14 odličnih koreografija potvrdili da su pravi čuvari srpske tradicije. Publika je uživala u igrama počev od onih iz Bosilegradskog Gradišta, Vranja, Pčinje, Crne Trave, preko Ponišavlja, jugoistočne Srbije, vlaških igara, Šumadije…

Gradski folklorni ansambl “ZO-RA” počeo je sa radom maja 2018. godine u okviru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović, pod rukovodstvom Nenada Petkovića.

Ansambl je svojim učešćem na brojnim festivalima folklora ostvario značajne rezultate, a upotpunio je i manifestacije koje nisu takmičarskog karaktera, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Uspešno je nastupao i na svim manifestacijama koje se organizuju na području grada Zaječara.

S obzrom na to da je broj mesta u sali bio ograničen za koncert se tražila karta više.

Koncert je organizovala Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ pod pokroviteljstvom grada Zaječara.