Godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Zo-Ra“ u subotu, 18. decembra

1441
0
gradski folklorni ansambl
Gradski folklorni ansambl "Zora", Zaječar Foto: NPTK-CK "Zoran Radmilović"

Godišnji koncert Gradskog folklornog ansambla „Zo-Ra“ iz Zaječara, biće priređen u subotu 18. decembra u 17.00 sati, u zaječarskom pozorištu.

Gosti će biti Folklorni ansambl „Teodora“ iz Niša, KUD „Zora“ iz Beograda, Folklorni ansambl „Kolo“ iz Knjaževca, KUD „Mozgovo“ iz Mozgova i vokalni solista Aleksandra Todorović.

Gradski folklorni ansambl “ZO-RA” počeo je sa radom maja 2018. godine u okviru Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović, pod rukovodstvom Nenada Petkovića. Ansambl je svojim učešćem na brojnim festivalima folklora ostvario značajne rezultate, a upotpunio je i manifestacije koje nisu takmičarskog karaktera, kao u zemlji, tako i u inostranstvu. Uspešno je nastupao i na svim manifestacijama koje se organizuju na području grada Zaječara.  

Zbog epidemiološke situacije broj mesta u sali je ograničen a besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na biletarnici pozorišta.

Posetioci su u obavezi da poštuju distancu i nose maske tokom trajanja koncerta, što je i obaveza svih zaposlenih.

Organizator koncerta je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je grad Zaječar.