Naslovna Magazin Horoskop Godišnji horoskop za 2020. godinu

Godišnji horoskop za 2020. godinu

44
0
horoskop
Foto ilustracija: Pixabay
Vreme čitanja:17 Minuta, 9 Sekundi

Do Nove godine ostalo je još nekoliko dana. Pravo je vreme da vidimo šta nam donosi godišnji horoskop za 2020. godinu.

Ovan će rešiti probleme koji ga dugo muče, unapređenje na poslu za Bika, Blizanci okreću novi list, slobodni Rakovi ulaze u strasnu vezu, Lav pred raskidom, poslovni uspeh za Devicu, velika šansa za Vagu, Škorpija upoznaje osobu koju je čekala ceo život, Strelac pred životnim preokretom, najvažnija godina za Jarca, Vage očekuje iznenađenje na polju ljubavi, sudbonosni susret za Ribe.

OVAN


Posao

U novu godinu ulazite poletno, jer će vaša planeta biti u povoljnom aspektu sa vašim Suncem. Filozofski raspoloženi, spremni za akciju ali i za avanturu, vrlo teško će neko moći ispratiti vaš tempo.

U društvu ćete biti lider. Do kraja marta, Saturn i dalje pravi napet aspekt na vaš znak ali to shvatite pozitivno.

Vreme je da se posvetite problemima koji dugo čekaju svoj red. Dvadeset i drugog marta, Saturn prelazi u znak Vodolije, pravi sekstil na vaše Sunce i ulazi uvaše prirodno jedanaesto polje.

To u praksi znači da ćete se ozbiljno posvetiti planovima koji će se sada početi zaista i realizovati. Tu je i Jupiter, tokom čitave godine i to je dodatna dobra vest za vas.

Ipak, povremeno će se dešavati da ćete osećati strah da li su vam zaogaji možda preveliki, ali ćete isto tako ubrzo shvatiti da ste na pravom putu.

Što se tiče, konkretno posla, 2020.godina će mnogim pripadnicima vašeg znaka doneti korak napred, stepenik više u smislu statusa.

Jedan deo vas će odlučiti da promene delatnost. Podrška autoriteta neće izostati, a vi ćete poželeti da sa se dodatno edukujete da biste poboljšali svoju poziciju.

Ljubav

Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti Ovnovi su i dalje u izazovnom periodu. Razlog su poteškoće u komunikaciji u odnosu sa voljenom osobom. jednako se tvrdoglavite, tako je neophodno i da sebe malo preispitate.

Lekcija koju morate savladati jeste kako je to biti u partnerstvu. Bez obzira na to koliko ste dugo u zajednici, ipak ste nekako prirodno ispred partnera, vodite.

Pokušajte to izbalansirati. Ukoliko to ipak ne uspete, sledi rastanak. Ako ste slobodni, sledeća godina će doneti sazrevanje na ovom polju.

Isto tako, velikom broju Ovnova će se pojaviti osoba koja je različitih stavova ali i godina u odnosu na njih.

Zdravlje

Kada je u pitanju zdravlje, preporuka je da se i dalje pazite povreda, naročito glave i kolena, zglobova. Saturn je i dalje u izazovnom aspektu sa vašim Suncem i donosi potencijalne probleme.

BIK


Posao

Već na samom početku godine vas čekaju iznenađenja na gotovo svim poljima. Tranzitni Uran je za vas najvažnija planeta.

Namera mu je da vas pomeri iz zone komfora na koju ste navikli, hteli to vi ili ne, a sva je prilika da nećete želeti da vam se to desi.

Opustite se. Napuštanje sigurne zone je samo na početku stres i zna izazvati strah. Nakon toga, sve ide lako. Uran desetog januara kreće direktnim hodom vreme je da se pokrenete sa tačke na kojoj mesecima stojite.

Odjednom ćete osetiti ubrzanje, u pozitivnom smislu. Ukoliko se dugo nadate boljoj poziciji, kvalitetnijim radnim uslovima, sada će se to i desiti i baš u onom trenutku kada budete od svega odustali.

Saturn je i dalje u vašem prirodnom polju životne filozofije, ali će se nakratko, 22.3. preseliti u polje karijere i statusa u društvu.

Do početka jula vas očekuju nove odgovornosti, odnosno najava zaokreta kada je karijera u pitanju. Ukoliko ste studenta, od jula pa do kraja godine ćete imati priliku privesti kraju zaostale obaveze prema fakultetu.

Mnogi pripadnici vašeg znaka već u tom periodu mogu dobiti unapređenje na poslu.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, biće vam potrebno više slobode pa je to tema na kojoj ćete morati dosta raditi u smislu da se sa voljenom osobom dogovorite oko promena koje slede.

Jedan deo Bikova će, nakon dugog razmišljanja i pokušaja da se spasi relacija, odlučuju da prekinu istu, naročito je ova potreba naglašena tokom proleća i leta, da bi se do kraja godine ukazala prilika za pomirenje.

Ako ste slobodni, sledeća godina donosi priliku za promenu emotivnog statusa, posebno će se iznenaditi oni Bikovi koji su već dugo sami.

Zdravlje

Na polju zdravlja, važno je da znate da je ovo godina koja će biti turbulentna i zato je prisutna nervoza koju je neophodno sanirati.

BLIZANCI


Posao

Godina u koju ulazite je godina kada nastavljate da se borite za svoje mesto u društvu, kao i za svoju poziciju na polju posla.

Do kraja marta ćete biti rastrzani između potreba i želja i vaših mogućnosti, a veliki deo planova i sada morate sami da realizujete.

Na neki način, koliko god imali godina, sazrevanje je lekcija koju morate proći da biste mogli krenuti dalje. U vašem prirodnom polju podrške drugih ljudi, od drugog decembra 2019. godine boravi tranzitni Jupiter u Jarcu.

To znači da će vam ipak biti lakše nego u godini koja je za vama. Na polju posla, veliki broj Blizanaca okreće novi list.

Za početak, istraživaće kako i gde se možete edukovati, bilo da je u pitanju kurs ili nešto ozbiljnije, odnosno duže.

Takođe, ovo je godina kada ćete se odlučiti krenuti u novom smeru, u preduzetništvo, dakle, rad za sebe.

Preporuka je da se ne bavite detaljima, bar na samom početku, već da napravite nacrt plana jer će se sigurno dešavati momenti kada ćete morati dosta toga i improvizovati.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, ulazite u mirniju godinu. Godina za vama je sigurno donela dosta stresa na polju partnerstva.

Neki Blizanci su se čak i razdvojili od partnera i krenuli novim putem. Oni koji su ostali u partnerstvu, grade mnogo bolji odnos sa voljenom osobom.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, ovde bi se mogle pojaviti tegobe sa organima za reprodukciju zato povedite računa i redovno posećujte lekara. Preventive je na prvom mestu.

RAK


Posao

Nakon izuzetno naporne godine kroz koju ste prošli, vreme je za retrospetivu i pogled na rezultate koje ste dobili. Već sam početak 2020., kada se desi pun Mesec u vašem prirodnom polju ličnosti, 10. januara, dolazi do realizacije planova čiji se početak desio krajem 2019.

Potrebno je samo da se tih dana klonite uzbuđenja, kolikogod možete, mada je stres ipak neizostavan.

Na polju finansija, dolazi do blagog rasta iako ćete primetiti kako se iz meseca situacija na ovom planu neznatno menja, u smislu da zarada neće biti ista svakog meseca.

Što se tiče posla, dolazi do rasterećenja, ali samo u broju obaveza. Sve što vam je bespotrebno oduzimalo vreme, a toga je bilo i više nego što ste želeli, a nije vam donosilo veliku zaradu, sada nestaje iz vašeg života.

Ljubav

Na polju partnerstva, ako ste u vezi ili u braku, vreme je da se dogovorite šta ćete i kako dalje. U poslednje vreme vam smeta partnerova naizgled, ili stvarna nezainteresovanost, ali ste se bavili ličnim potrebama.

Do kraja marta ste tu gde ste, a nakon toga, proleće i leto donosi, mnogim Rakovima slobodu. Jesen i zima će dati priliku da još jednom preispitate emocije kao i želju za ostankom u braku, a ako je veza kvalitetna, ona će se i nastaviti.

Ukoliko nije, u sledeću godinu, 2021., ulazite slobodni. S druge strane, ako ste još uvek slobodni, početak godine, posebno januar, februar i mart svim Rakovima daje mogućnost ulaska u ozbiljnu vezu.

Ukoliko tu priliku ne iskoristite, jesen i zima će biti period kada svoj ljubavni status možete promeniti.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, tokom januara pripazite na želudac, a čitava godina će biti u znaku pada vitalnosti i imuniteta i zato probajte to preduhitriti.

LAV


Posao

Spremite se za uzbudljivu godinu, naročito kada je posao u pitanju jer se u ovom vašem prirodnom polju sada, zajedno sa Saturnom i Plutonom, nalazi i tranzitni Jupiter koji je krajem 2019. započeo svoj novi ciklus.

Ovo bi u praksi značilo da, za početak, dobijate veliku podršku Univerzuma i da ćete tokom predstojeće godine uspeti napraviti nekoliko koraka napred, a da će vam ići dosta lakše nego do sada.

Pored toga, zbog velikog broja obaveza koje vam kucaju na vrata, sistem uz pomoć kojeg ćete se organizivati je sada veoma važan, jer će vam upravo to odraditi pola posla.

Jedino što je preporuka da se ipak ne opuštate i da ne padate u iskušenje, a sigurno je da će ih biti mnogo, jer dobar uticaj Jupitera traje samo jednu godinu.

Ljubav

Zauzetim pripadnicima vašeg znaka će se ovaj tranzit odraziti na polje partnerstva, tako da ćete morati pronaći balans da biste kvalitetno vreme posvetili i voljenoj osobi.

U jednom momentu će tranzitni Saturn zakoračiti u vaše polje braka, pa ćete se odjednom osetiti ograničeno i kao da vam je partnerstvo zapravo teret.

To je najava ove planete koja će od kraja godine započeti svoj tranzit kroz ovo polje i time vam doneti realnu sliku stanja vašeg partnerstva kao i sliku onoga što želite kao i toga šta partner od vas traži.

Neki pripadnici vašeg znaka će tokom proleća i leta odlučiti staviti tačku na partnerstvo. Uran je u napetom aspektu sa vašim Suncem i donosi menjanje pozicije.

Ukoliko ste slobodni, vreme je da se uozbiljite. Pred vama je period u kojem ćete se uspeti izboriti za nečiju pažnju tako da ćete u sledeću godinu, odnosno veliki broj Lavova, ući u novu životnu fazu na polju ljubavi.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, veliki broj planeta u prirodnom polju zdravlja sigurno donosi određenu dinamiku.

Moguć je umor ali to je nešto što vas već neko vreme prati ali ako ne budete pravili pauzu i odmarali, imaćete probleme sa imunitetom, snom i tako dalje.

DEVICA


Posao

Predstojeća godina je većim delom za sve pripadnike vašeg znaka rezervisana za ljubav kao i za svaku vrstu aktivnosti koja podrazumeva nešto što volite. Ipak, počećemo od posla.

Povoljan aspekt Saturn na vaš znak tokom većeg dela godine, a ovoj planeti se pridružio i Jupiter koji je takođe od kraja 2019. u zemljanom znaku.

Trud koji ste ulagali u prethodnom periodu će se sada isplatiti a od kraja marta vas očekuje unapređenje, a samim tim i veće odgovornosti kao i obaveze, zaradu.

Na polju finansija, ukoliko želite poboljšati stanje na računu, biće potrebno da se sa nekim udružite da biste to realizovali.

Ako želite, to može biti situacija da zatražite savet da biste zarađivali više novca, odnosno da vam više ostaje u novčaniku i da smanjite troškove.

Ljubav

Na polju ljubavi, ovo je vrlo važna godina. Za razliku od prethodne, velika doza optimizma će vam se vratiti.

Poboljšavate odnos sa voljenom osobom iako ćete povremeno biti u nedoumici šta jedno prema drugome osećate.

Pre nego što donesete bilo kakav zaključak, dobro razmislite.

Očekuju vas lepi dani u odnosu sa potomstvom, ako ga mate, a oni koji su potomstvo planirali, sada su pod srećnom zvezdom.

Slobodni pripadnici vašeg znaka će podići kriterijume, ali će svakako biti u prilici da promene emotivni status u zauzeti, samo ukoliko budu smanjili analizu onoga ko im dolazi u život.

Zdravlje

Na polju zdravlja, vitalni ste ako želite proveriti svoje zdravstveno stanje, idealan period je od početka proleća do sredine leta.

VAGA


Posao

Tokom sledeće godine se i dalje naporno trudite da postignete uspeh kada je posao u pitanju i u tome ćete i uspeti, ali će vas to veoma umoriti.

Izazovan aspekt Saturna je upravo to: izazov za vas koji je neophodno savladati i već vam dobro ide, samo što je ova godina u koju ulazite na neki način završnica, a na njenom kraju dobijate nagrade za trud.

Finansije će vam se poboljšati već od januara, februara i taj trend vas prati do samog kraja leta, kada ćete malo usporiti i rešavati pitanja iz prošlosti na ovu temu.

Moguće je vraćanje dugova, ali i kontakt dužnika sa vama.

Na polju doma se takođe dešavaju lepi momenti. Ukoliko želite da prodate nekretninu, rešite papirološku stranu nekretnina, ovo je godina u kojoj ćete dobiti najverovatnije priliku i iskoristiti.

Ljubav

Što se tiče ljubavi, ako ste u vezi ili u braku, godina će biti relativno mirna iako ćete se i dalje baviti preprekama koje vas sputavaju da budete u dobrom odnosu sa voljenom osobom i uspećete ih prevazići.

Slobodne Vage ulaze bez velikih očekivanja u sledeću godinu i pomalo su demoralisane iskustvom iz prethodne, ali ih čeka iznenađenje i to već od aprila meseca kada, izlaskom iz stresne situacije sreću osobu sudbinskog karaktera.

Zdravlje

Premoreni ste a mogući su lomovi i problemi sa zglobovima.

ŠKORPIJA


Posao

Nova godina koja je pred vama donosi dosta uzbuđenja svim pripadnicima vašeg znaka. Ipak, vi ćete to spremno dočekati jer ste navikli na ritam koji je nešto brži u odnosu na ostale.

Za početak, tranzitni Jupiter je ušao u vaše prirodno polje komunikacije pa će ovo biti godina u kojoj ćete biti daleko otvoreniji u odnosu na prethodnu, 2019. godinu.

Ovde već dve godine boravi Saturn u Jarcu i hteli to ili ne, vrlo ste se distancirali u odnosu na okolinu, jednostavno ste želeli malo mira za sebe, iako su vam komunikacija, pisanje, mediji do sada predstavljali teret.

Saturn je i dalje tu, međutim, Jupiter će ipak uspeti da vas pokrene. Odličan period za pisanje, dobar odnos sa prijateljima i rodbinom je ono što će obeležiti predstojeću godinu.

Javiće se potreba, ali i šansa da se promeni prevozno sredstvo. Pored toga, proširićete svoje znanje, upisati kurs jezika, plesa, vožnje… Finasnije su sada stabilnije imaćete manje troškova.

Ljubav

Na polju partnerstava, akcija kreće već od samog početka godine. Uran prolazi kroz vaše sedmo polje i kreće direktno od desetog januara i rešen je da promeni sve na ovoj teritoriji.

Ako ste zauzeti, veoma je važno da dozvolite suprotnoj strani, ali i sebi, da se razvijate u kvalitetnije osobe. To znači da će vam oboma biti potrebno slobode, promenićete lične stavove i tako dalje.

Ipak, Uran je planeta promene i slobode i neće vas ostaviti u nekvalitetnoj partnerskoj priči.

Sve ono od čega ste bežali, stavljali pod tepih, mesecima, a neki i godinama sada će stići kao tema dnevnog reda koja se mora rešavati, a to znači sloboda za vas.

Ukoliko ste slobodni, veliki broj Škorpiona će promeniti svoj emotivni i bračni status. Partnerstva će se dešavati na brzinu, iznenadićete okolinu svojom odlukom, ali i sebe, jer ste obično dosta spori kada je obavezivanje u pitanju. Pojaviće se osoba koja ispunjava sve vaše kriterijume.

Zdravlje

Kada govorimo o zdravlju, biće vam potrebno više odmora. U vašem prirodnom polju se odnedavno nalazi Hiron koji upozorava da boljke ne smete dugo zapostavljati, ako ih ima i ako se pojave. Moguće su učestale glavobolje i migrene.

STRELAC


Posao

Uozbiljićete se u godini koja je pred vama, a razlog je taj što je vaša planeta promenila znak i samim tim će vas podsetiti na odgovornosti koje ste zapostavili tokom godine koja je iza vas.

Ovo za vas na samom poetku godine može biti i neprijatno iskustvo jer je Jupiter boravio u vašem znaku i samim tim vas je uljuljkao i ako nije doneo zaista dobre, iskorišćene prilike, onda vas je držao u osećaju da je sve zapravo odlično i da će takav osećaj potrajati.

Sada ćete se ozbiljno okrenuti ličnim finansijama, pa ćete ulagati u znanje i na sve ono što vas u budućnosti može bolje pozicionirati.

Što se tiče samog polja posla, ovde će do velikog, pozitivnog preokreta jer je to zadatak planete koja promene i simboliše.

Kada se najmanje nadate, dobićete odličnu poslovnu ponudu, bolju poziciju i shvatićete da je najteže bilo živeti u neizvesnosti.

Ljubav

Na polju partnerstva i ljubavi, zajedno sa voljenom osobom ćete raditi na izglađivanju razmirica koje su se dešavale u prošlosti. Vama je bilo potrebno više slobode, partner to nije shvatao i sada je vreme da se vratite u mirniji kolosek.

Ako ste slobodni, pred vama je konkretnija godina kada je jubav u pitanju. I sami imate drugačiji stav, više razmišljate o budućnosti i razmišljate kako je vreme da se skrasite.

Osobe koje vam se pojavljuju sada u životu će imati kapacitet da ispune vaše kriterijume i samo je na vama kakvu ćete odluku doneti povodom toga.

Zdravlje

Zdravlje je generalno stabilno, osim povremenih depresivnih momenata i to je potrebno sanirati čim se pojavi, odnosno na vreme.

JARAC


Posao

Godina koja je pred vama će biti jedan od najvažnijih godina do sada za vaš horoskopski znak. Za početak, Saturn, koji ujedno i vlada vašim horoskopskim znakom polako ali sigurno završava svoj put kroz vaš znak.

Dvadeset drugog marta 2020. Saturn ulazi u znak Vodolije. Do tada će veliki broj pripadnika vašeg znaka prevazići veliki broj prepreka sa kojima se suočavaju od kraja 2017. godine.

Pritisak će popustiti i vi ćete moći sagledati šta ste uradili prethodnih godina. Saturn se seli u vaše prirodno drugo polje i vreme je da se posvetite finansijama.

Odličan period za ulaganje.

Ipak, ovo je samo trenutno, jer ova planeta vraća u znak Jarca već prvog jula kada će u svom retrogradnom hodu do 17. decembra svim pripadnicima vašeg znaka još jednom pomoći da raščiste sve životne prepreke koje su nosili svih ovih godina.

Ne smemo zaboraviti da je i Jupiter u vašem znaku, od 02.12.2019 i tu je gotovo čitavu 2020.godinu. Ova planeta će vam dati dašak pozitivnog stave koji je već neko vreme na vrlo niskom nivou kod vas.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, ovo će biti godina u kojoj ćete napraviti rekapitulaciju. Opstaju samo one relacije koje su dobro i kvalitetno utemeljene.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, generalno, ovo je stabilna godina za vas, ali je neophodno da uradite jedan detaljan lekarski pregled jer ćete upravo sada dobiti prave informacije o vašem zdravstvenom stanju.

Neki pripadnici vašeg znaka bi mogli varirati u telesnoj masi.

VODOLIJA


Posao

Vaša vladajuća planeta desetog januara kreće direktnim hodom i spremite se za ubrzanje na svim poljima. Već dugo imate utisak da stojite u mestu a to je ono što vas zapravo najviše iritira jer živite sutrašnjicu, odnosno, volite da ste korak ispred svih a Uranov retorgradni hod vas je usporavao i kočio.

Na polju posla dolazi do promena i to drastično dobrih, jer se istovremeno dešava pun Mesec u ovom vašem prirodnom polju pa ćete već početkom godine videte rezultate svog truda i u tome uživati.

Početak proleća će biti nešto mirniji, mada se mogu javiti strahovi jer Saturn 22.3 ulazi u vaš znak.

Dolazi vreme provera sposobnosti na ličnom planu, ali samo na kratko, da bi od kraja jeseni ušli u novi ciklus, novih uloga I odgovornosti.

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, 2020 godina velikoj većini Vodoolija donosi ulazak u vezu i obavezivanje u smisluzajedničkog života a vrlo brzo i braka.

Osoba koja će vas privući i ostati uz vas je starija ili bar dosta ozbiljnija od vas, odnosno sa sobom ima veliko životno iskustvo.

Zauzete Vodolije su na ispitu kada je ljubav u pitanju. Oboje, i vi i voljena osoba, želite nešto menjati ali ni sami ne znate šta vam je zaista potrebno.

Ukoliko želite opstati u relaciji, a proći kroz jednu malu evoluciju, onda je neophodno da oboje imate sluha za potrebe onog drugog.

Vi ćete to i razumeti ali je pitanje da li i druga strana istog raspoloženja i da li ima za to uopšte potencijala.

Zdravlje

Na polju zdravlja dolazi takođe do promena, psihički se bolje osećate i samim tim ste poletniji. Tokom januara izbegavajte ozbiljnije interevencije i posvetite se svom unutrašnjem miru.

RIBE


Posao

Godina pred vama donosi ostvarenje planova, posebno onih koji se tiču polja posla jer ste tokom 2019. ulagali velike napore, a samim tim  nade da ćete imati razloga da budete ponosni na sebe.

Ipak, ovo je izostalo, bez obzira na sve, ali ne brinite se, 2020. će vam biti naklonjena sa svih aspekata iako ćete vi sve vreme biti sumnjičavi, poučeni iskustvom iz bliske prošlosti.

S druge strane, jedan deo Riba će imati i mnogo veće planove i želje nego što je to do sada bio slučaj, pa je savet da idu korak po korak i da nigde ne žure.

Ovo je godina i prijateljstava, odnosno dolaska novih ljudi u vaš život kao i prekid kontakta sa onima sa kojima se više ne slažete ili jednostavno smatrate da je istekao rok trajanja i okrećete novi list.

Ljubav

Na polju ljubavi, ako ste u vezi ili u braku, više ćete biti fokusirani na sebe i na lične potrebe što bi voljenu osobu moglo dovesti u nezgodan položaj u smislu da počne sumnjati u vas i u vašu lojalnost.

Ako ste slobodni, društvene mreže su način da započenete romansu i mali broj pripadnika vašeg znaka će ostati u nepromenjenom emotivnom statusu.

Zdravlje

Na polju zdravlja, povedite računa o kostima, povećajte unos kalcijuma u organizam i čuvajte se povreda koje se tiču kolena, zglobovai i ligamenata.


Godišnji horoskop uradila astrolog Helena Cupać

IZVORluftika.rs
Prethodni tekstIzložba „FK Timok – vek ponosa“ u Istorijskom arhivu „Timočka krajina“
Sledeći tekstIsključenja struje u Zaječaru i Šipikovu 27. decembra