Mesečni horoskop za oktobar 2020. godine

259
0
oktobar
Foto ilustracija: Pixabay

Pred vama je mesečni horoskop za oktobar 2020. godine portala luftika.rs. Ovan popušta u svojim stavovima, Bik ništa ne ostavlja za sutra, Blizanci nervozni, Rak dobija ponudu za saradnju, Lav okreće novi list, Devica sreće osobu iz prošlosti, Vaga se loše hrani, Škorpija spremna za akciju, Strelac u napetom odnosu sa porodicom, Jarac strastven, Vodolija mentalno napeta, Ribe flertuje…

Ovan


Posao

Oktobar mesec će napokon doneti zaista ozbiljan korak dalje na svim poljima kada je vaš horoskopski znak u pitanju. Već neko vreme unazad se preispitujete koji smer odabrati, kada se radi o poslu i karijeri na prvom mestu i sada ćete videte kako vam se putevi otvaraju. Ono što je važna vest za vas, jeste Saturn koji je krenuo napred krajem septembra. Iako će ovoj planeti biti potrebno neko vreme da ubrza, ipak ćete osetiti kako je ogroman teret pao svaših leđa. Što se tiče finansija, pažljivo analizirate svoje sledeće korake.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste u vezi ili u braku, popuštate u svojim stavovima, kojih ste se čvrsto držali do sada i skloni ste da lične potrebe stavite u drugi plan. Neki pripadnici vašeg znaka će se zanimati i za nekog ko nije deo partnerstva, biće u iskušenju da uđu u avanuturu, međutim, sada budite oprezni i vodite računa o posledicama.

Ako ste još uvek slobodni, napuštate stare obrasce, nedoumice koje su vas mučile veoma dugo, čak od proleća, sada bivaju rešene. Preko posla je moguće novo poznanstvo koje može rezultirati vezom ili ćete definisati odnos platonske prirode koji vas opterećuje.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, pad energije ili vitalnosti će vas opterećivati i tokom oktobra meseca. Prisutne glavobolje i moguće povrede.

Bik


Posao

Pred vama je mesec u kojem ćete se izuzetno truditi da poslovne obaveze ne ostavljate za sutra, već da ih rešavate danas za danas, nekada brzo i u hodu, ali ipak temeljno i precizno. Analitičnost je sada naglašena, a kako je vaša vladajuća planeta u zemljanom znaku, pravi povoljan aspekt na vaše Sunce (iz znaka Device) vi ćete biti mobilniji i daleko brži nego inače. Imaćete mogućnost da ispravite greške i da na vreme uočite gde drugi oko vas greše. Savet je da ne budete previse strogi ne prema sebi ali i drugima.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, Venera u znaku Device omogućava sklad u relaciji u kojoj se nalazite, međutim, sredinom i do kraja meseca su mogući nesporazumi usled različitih stavova, neshvatanja potreba voljene osobe, ili obrnuto. Pažljivo slušajte i ne donosite zaključke na prečac.

Slobodni pripadnici vašeg znaka su društveno veoma aktivni, iako postoji postoji potreba za odmorom, posebno mentalnim. Kako je planeta ljubavi u vašem prirodnom polju ljubavi i zabave, ovo je mesec koji će dati šansu da, nakon dužeg čekanja i preispitivanja da li se vratiti pršlosti ili ne, krenete napred. Oni Bikovi koji u ovom periodu uđu u vezu, istu zasnivaju na dobrim i čvrstim temeljima.

Zdravlje

Kada govorimo o zdravlju, u vama će se javiti potreba da ojačate imunitet ali i doza brige na ovom polju. Želećete se prekontrolisati i ako ste u mogućnosti, učinite to. Osetljiv sistem za probavu.

Blizanci


Posao

Tokom naredne četiri nedelje primećujete kako prtisak sa svih strana popušta i, na prvom mestu, osećate se daleko lagodnije pa se poslovnim obavezama posvećujete na kvalitetniji način. Na polju posla, koliko god želeli na napraviti neku vrstu promene (smera ili pristupa), samo uz strpljenje ali i repreticije, to može biti realizovano i pod uslovom da se radi o želji koja potiče iz prošlosti. Druga nedelja meseca mnogim Blizancima koji čekaju vesti na polju posla ili su u potrazi za istim, iste i pristižu. Kada se radi o finansijama, one su nešto stabilnije u oktobru ali i dalje niste zadovoljni odnosom prihoda i rashoda koji su stalno u disbalansu. Kontrološite nervozu. Period pred vama je takođe odličan kada je ulepšavanje doma u pitanju, tako da razmislite i o tome.

Ljubav

Na polju ljubavi, zauzeti pripadnici vašeg znaka su orijentisani na sebe i svoje potrebe, mada jedan deo vas pažnju posvećuje porodici, odnosno, jednom od roditelja i samim tim, druga strana, odnosno partner je sada malo zapostavljen. Komunikacija, koja je vama važna, izostaje ili nije na nivou na koji ste navikli.

Slobodni pripadnici vašeg znaka su orijentisani na posao, planeta koja vlada ovim znakom je u ovom polju tokom oktobra. Venera i Merkur su u povoljnom aspektu, tako da ćete ipak dobiti priliku da se vaš emotivni život promeni. Kolege koje su vam bliske, kao kućni prijatelji u vaš život donose ljubav.

Zdravlje

Naglašena je nervoza a poreporuka je proveriti i organe za reprodukciju.

Rak


Posao

Ukoliko ste u periodu koji je iza vas radili na poslovnim dogovorima koji nikako na pravi način da se ostvare, mesec pred vama donosi zaokret na ovom polju. Planete koje prolaze kroz ovo vaše polje, jedna po jedna, kreće direktnim hodom. Biće potrebno da se malo strpite, ali već od druge nedelje oktobra dolazi do realizacije planranog. Međuljdski odnosi više ne trpe pritisak, popravljate komunikaciju sa okolinom. Što se tiče finansija, razmišljate o udruživanju ili dobijate ponudu za saradnju, tokom prve tri nedelje meseca. Bićete neodlučni jer je u pitanju rizik, a vi niste raspoloženi za eksperimente i rizik.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, tranzitni Satur, Jupiter i Pluton prolaze kroz vaše prirodno polje partnerstva i za vama su nedelje tenzije i unutrašnjeg preispitivanja, a sve to sada ima svoj epilog. Ono što je sigurno jeste da se relacija popravlja, u skladu sa kvalitetom veze u kojoj ste. Rakovi koji su pokrenuli proces razvoda, zastali, sada nastavljaju do kraja.

Slobodni pripadnici vašeg znaka su u dobrom rasploženju, osećaju da će im se desiti nešto značajno, što menja sudbinu. Osećaj vas ne vara. Povoljan aspekt Venere u Devici u odnosu na planete u zemljanim znacima, mnogim slobodnim Rakovima donosi promenu emotivnog statusa. U pitanju je osoba koja je sa razlikom u godinama i neko koga već neko vreme poznajete.

Zdravlje

Mars je u retrogradnom hodu i dalje i pravi kvadrat, to jest, izazovan aspekt na vaš horoskopski znak i samim tim narušava vašu vitalnost. Prisutne glavobolje i problem sa probavnim traktom.

Lav


Posao

Iako ste i u prethodnom mesecu, konkretno od druge polovine, primetili kako se stvari pomeraju napred, ipak to nije bilo onim tempom koji ste očekivali. Oktobra je nešto drugačiji. Krajem septembra, vladajuća planeta vašeg prirodnog polja posla je krenula direktnim hodom. Prvo što ćete sada uraditi, u narednim nedeljama, jeste da ćete se rešiti nepotrebnih obrazaca. Prekidanje nekvalitetnih saradnji je takođe prisutno. Nećete se dvoumiti da okrenete novi list. S druge strane, one saradnje koje su izgrađene na kvalitetnim temeljima, opstaju i razvijaju se u nešto konkretnije. Finansije se popravljaju, ne nešto veliko, ali ipak dovoljno da vam popravi raspoloženje.

Ljubav

Na polju ljubavi, zauzeti pripadnici vašeg znaka osećaju da bi trebalo da se posvete voljenoj osobi, međutim, istovremeno se osećaju blokirano, onemogućeno. Suprotna strana vidi da nešto nije u redu, razvijaju se sumnje. Otvoren razgvovor dosta toga može rešiti.

Vladajuća planeta vašeg prirodnog polja ljubavi je krenula napred, oporavljate se od stagnacije i introspekcije, tako da, ako ste slobodni, ovo je period kada ćete doneti odluku da krenete u akciju, svesni da ovoga puta vaša sreća na polju ljubavi zavisi isključivo od vašeg angažovanja.

Zdravlje

Kada govorimo o zdravlju, oporavljate se od izuzetnog napora. Neki Lavovi odlučuju napraviti mali reset i distancirati se u u vidu putovanja da bi se mentalno regenerisali.

Devica


Posao

Planeta komunikacije se preselila u znak Škorpije, u vaše treće polje i sa ovim dobrim aspektom će vam omogućiti da se u narednom periodu odlično sporazumete s okolinom ali i da jasno, bez poteškoća izrazite svoje potrebe. Ukoliko ste planirali razgovarati na temu realizacije nekih vaših ideja, oktobar donosi priliku da na pravi način predstavite svoj projekat. Nadređeni će imati sluha. Neki pripadnici vašeg znaka će obavljati i nekoliko poslova istovremeno, obaveze drugih su sada u vašim rukama. Dobra organizacija je pola posla i vi to znate.

Ljubav

Na polju ljubavi i partnerstva, tenzija u odnosu sa voljenom osobom prestaje, posebno ćete to primetiti od druge polovine meseca. Planeta ljubavi u vašem znaku doprinosi sposobnosti da harmonizujete vezu ili brak.

Slobodni pripadnici vašeg znaka imaju kontakt sa osobom iz prošlosti. Prisutna je neka vrsta razlike u odnosu na osobu koja vas zanima: status, pogledi na život ili razlika u godinama. Vaši visoki standardi mogu proliongirati ulazak u vezu.

Zdravlje

Na polju zdravlja povedite računa o disajnim organima.

Vaga


Posao

Planeta koja vlada vašim znakom je ušla u znak Device i tokom oktobra će se nalaziti u ovom znaku. Sada ste izuzetno fokusirani na posao i svakodnevne obaveze a perfekcionizam, ili bar potreba za istim, je u narednim nedeljama naglašen. U okviru kolektiva u kojem radite, uočavate/tražite greške i ne ustručavate se da na njih ukažete a takav stav u drugima izaziva nelagodu i otvoreno nezadovoljstvo. Razlog je vaše odstupanje od uobičajene diplomatije.

Ljubav

Ukoliko ste u vezi ili u braku situacija je slična ali vam partner neće tolerisati cepidlačenje pa će vam se burno suprotstaviti. Pored toga, u prve tri nedelje meseca je Sunce u vašem polju ličnosti, tako da ćete imati vrlo malo obzira prema suprotnoj strani. Teško pronalazite balans.

Ako ste slobodni, društveno ste aktivni ali ste podjednako skloni povlačenju u sebe. Često lutate u mislima, a razlog je osoba naglašenog vodenog i zemljanog elementa. Pored toga, moguća je tajna veza.

Zdravlje

Na polju zdravlja, prisutna je nervoza a preporuka je da povedete računa o ishrani. Kontrolišite kvalitet namirnica koje unosite u organizam.

Škorpija


Posao

Planeta koja upravlja vašim horoskopskim znakom takoreći hvata zalet kada je njen retrogradni hod u pitanju. Pored toga, pravi napet apsket sa planetama u Jarcu i vama nimalo nije prijatno u ovom periodu. Bićete prisliljeni da se istovremeno bavite već viđenim situacijama, ali i novim obavezama. S druge strane, kako ste ljubitelj adrenalina, prihvatate izazov i spremni ste za akciju. Svesni ste da će biti potrebno dosta truda da bi na kraju bili zadovoljni, ali osećate i na dobrom ste tragu, da će vaše zalaganje biti vredno truda.

Ljubav

Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti pripadnici vašeg znaka, zahvaljujući povoljnim aspektima velikog broja planeta u elementu zemlje vraćaju harmoniju u odnos u kojem se nalaze. Kako je tokom prve tri nedelje Sunce u vašem prirodnom polju tajni, potreba da se poverite parnteru u vama raste.

Ukoliko ste slobodni ili se inetersujete za nekog iz vaše blizine, mesec oktobar donosi iznenadni kontakt od strane oobe za koju se zanimate ili se pojavljuje osoba koja će privući vašu pažnju orignalnim nastupom.

Zdravlje

Povedite računa o povredama, posetite stomatologa i generalno prekontrolišite zdravlje.

Strelac


Posao

Tokom oktobra na prvom mestu su vaši planovi, što je trend koji vas prati od samog kraja septembra, ali ste sada konkretniji u ciljevima. Velikom broju Strelčeva će se već u prvoj nedelji mesecu ukazati prilika da poprave svoj poslovni status, ali će isto tako biti polemike o finansijskoj nadoknadi za nove odgovornosti kojie slede. Neodlučnost je sigurno prisutna, a skloni ste potražiti savet i prijatelja kojima verujete. Na vama je da saslušate ono što vam oni kažu, ali da sami odlučite kakvu odluku ćete doneti. Razmišljate i o preseljenju ili makar o sitnoj promeni na teritoriji doma. Napeti odnosi između vas i ostalih članova porodice su veoma izraženi, tako da je najbolje ne ulaziti u rasprave bez argumenata.

Ljubav

Na polju ljubavi, ukoliko ste zauzeti, odnos sa voljenom osobom se popravlja. Nezadovoljstva jenjavaju, odlučujete da nastavite dalhe u harmoniji. To i neće uvek biti moguće, s obzirom na to da vašim poljem ljubav prolazi retrogradni Mars i, hteli vi to ili ne, povremeno se suočavate sa starim sukobima. Energiju usmerite na nekadašnje zajedničke planove.

Ako ste slobodni, interesujete se za nekog ko je veoma cenjen u društvu. Pored toga, osoba iz prošlosti ponovo dolazi u vaš život i zbog toga ćete biti u nedoumici šta činiti. Idete bapred, neosvrćući se.

Zdravlje

Zdravlje, odnosnos vitalnost se popravlja, elan se vraća i dobro ste raspoloženi. Budite umereni sa hranom.

Jarac


Posao

Ovo je mesec kada se situacija menja u vašu korist. Prvenstveno iz razloga što vaša vladajuća planeta, Saturn, ali i ostale planete u znaku Jarca, Pluton i Jupiter sada idu napred pa samim tim i vi uviđate kako se na svim poljima u vašem slučaju situacija razvija u vašu korist. Naravno, u pitanju je prvenstveno polje posla, što je vama najvažnije, ali ostali aspekti života. Kako je planeta akcije, agresije i borbe u napetom aspektu sa vašim znakom i ovo će biti mesec u kojem ćete doživeti provokacije na polju posla, koje je neophodno ignorisati, a u tome ste i više nego dobri. Zatim, koliko god se „saplitali“ ipak ćete se uspeti izvući iz neprijatnih situacija. Izbegavajte rasprave sa autoritetima.

Ljubav

Na polju ljubavi, ako ste u vezi ili u braku, pred vama je mesec koji će obilovati strastima kao i povremenim sukobima. I vi i suprotna strana čvrsto zaustupate svoje stavove i nadmećete se oko autoriteta. Kako ćete biti za nijansu hladnije glave, ipak ćete popustiti i harmonizovati odnos. Neki Jarčevi planiraju putovanje iznenađenja.

Ako ste slobodni, fokus je naravno i dalje na poslu, ali i na porodici. Kako je završen period stagnacije, a uz povoljan aspekt planete ljubavi, imate priliku da promenite emotivni status. Preterana analiza, odlaganje i nesigurnost va sputavaju i moguće su i propuštene šanse zbog čega ćete se kasnije kajati. Na vam je da nešto preduzmete.

Zdravlje

Na polju zdravlja, povedite računa o ishrani. Takođe, bavljenje sportom je preporuka. Umanjiće nervozu i na pravi način usmeravate nagomilan stres.

Vodolija


Posao

Krajem septembra, jedna od vađih vldadajućih planeta je krenula direktnim hodom tako da ćete primetiti kako se poslovna situacija neznatno popravlja. Kontakti koji su nedavno prekinuti, sada imaju priliku da se obnove. Jednim delom ćete ipak biti suočebu sa prošlošću jer je Uran, kao planeta koja upravlja vašim znakom retrogradna u znaku Bika. Novčane poteškoće su i dalje prisutne.

Ljubav

Kada govorimo o ljubavi, zauzete Vodolije su nešto povučenije u sebe i zbog toga su na meti sumnji voljebe osobe. Povoljan aspekt Sunca na vaš znak u prve tri nedelje meseca će ipak omogućiti da uspostavite kakvu-takvu harmoniju.

Slobodni pripadnici vašeg znaka flertuju sa dve osove paralelno, iako ih nijedna ne zanima dovoljno da bi se prevazišla potreba za zabavom i ušlo nešto ozbiljnije. Osoba koju poznajete preko porodice bi vas mogla iznenaditi.

Zdravlje

Zdravlje stabilno ali ste mentalno veoma napeti.

Ribe


Posao

Vreme je da se potpuno posvetite svojim planovima na pravi način. Do sada se samo preispitivali, strah je u vama kulminirao a želje su se činile prevelike. Oktobar, posebno od petog dana meseca, donosi „paljenje svih motora“ kada ste vi u pitanju i sve što ste zamislili ćete i realizovati. Nije da nećete nailaziti na prepreke, jer će vas retrogradni Mars i dalje vraćati na početak, ali vi sada ne gubite na entuzijazmu. I ovo je mesec u kojem ćete se ozbiljno posvetiti finansijama, jer imate utisak da ste uleteli u neku vrstu „požara“ na ovom polju. Taman mislite da ste napravili balans, stvori se novi rashod. Podrška sada neće izostati a neki pripadnici vašeg znaka dobijaju ponudu za posao. Pozajmice vam zadaju glavobolju.

Ljubav

Ukoliko ste zauzeti, na polju partnerstva dolazi do promene. Mnoge Ribe ne žele da nastave u istim ritmu u budućnosti, pa će na diplomatski način postaviti ultimatum partneru. Preterana analiza ovog polja i samog odnosa doprinosi preteranim reakcijama s vaše strane. Pored toga, u iskušenju ste da uđete u paralelnu vezu.

Ukoliko ste slobodni, druga, vašim prirodnim poljem međuljudskih odnosa prolazi planeta ljubavi. Flerta neće nedostajati ali ćete vi biti sumnjičavi i naglašeno analitični prema onima koji vam sada dolaze u život. Ne zaboravite da vas takav stav može ostaviti praznih ruku i da se kasnije možete pokajati.

Zdravlje

Na polju zdravlja, povedite računa o stanju kože ali i sa problemima s kičmom.