Najjednostavnija i najbrža hladna salata od tikvica – ukus koji ide uz svako jelo!
Tikivce sadrže puno vode i jedna su od omiljenih niskokaloričnih namrinica, piše Lovesensa.
Osim što su zdrave zbog brojnih vitamina i minerala koje sadrže, tikvice su savršene za maštarenje u kuhinjii. Možete napraviti vegetarijanske pljeskavice od tikvica, pite, uštipke, testenine, pa čak i lazanje.
Tikvice se čak mogu pasterizovati i postati deo vaše zimnice, što je sjajna ideja jer je to jedini način da unjihovom ukusu uživate tokom hladnihdana.
Postoje razne varijacije za salatu od tikvica, ali ova je definitivno najjednostavnije, najbrža, a ima aromatičan ukus i savršena je za letnje dane jer se služi hladna.
Recept za salatu od tikvica
Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
5 čena belog luka
so, biber,
sirće, ulje
prstohvat mirođije
Priprema:
Oljuštite tikvice i iseckajte ihna kockice, pa posolite i ostavite par minuta da puste vodu i ocedite ih. Zagrejte part kapi ulja u tiganju na blagoj vatri, pa dodajte iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se tikvice dinstaju. povremeno promešajte. Tikvice treba da omekšaju, a ne da se raspadnu. Nakon što omekšaju, ponovo ih procedite od vode koju su pustile tokom dinstanja.
Iseckajte na sitno beli luk, pa sipajte u tikvice, dodajte pola kašičice ulja i malo sirćeta (u zavisnosti koliko volite kiselo). Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat mirođije, pa sve dobro promešajte. Ostavite salatu od tikvica da se ohlade na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider. Služite hladno.
Napomena: Salatu možete obogatiti dodatnim ukusom ako joj dodate i pržene šampinjone.
Ovaj sajt koristi veb kolačiće (eng. cookies) u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva. Korišćenjem sajta saglasni ste sa Pravilima korišćenja i Politikom privatnosti. Više o kolačićimaSlažem se
Privatnost & Politika kolačića
Podešavanje kolačića
TIMOK PRESS koristi kolačiće (eng. cookies) da poboljša vaše korisničko iskustvo prilikom korišćenja sajta. Među njima su kolačići koji su kategorisani kao neophodni i čuvaju se na vašem pretraživaču jer su od suštinskog značaja za rad osnovnih funkcionalnosti sajta. Takođe koristimo nezavisne kolačiće koje nam pomažu da analiziramo i razumemo kako koristite ovaj sajt. Ovi kolači će biti sačuvani u vašem internet pregledaču (eng. browser) samo uz vašu saglasnost. Takođe, imate opciju da onemoguće ove kolačiće što u nekim slučajevima može da utiče na kalitet vašeg korisničkog iskustva i upotrebe delova sajta.
Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima veb sajta. Veb sajt ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića. Ovi kolačići ne skladište Vaše lične podatke.
Tikivce sadrže puno vode i jedna su od omiljenih niskokaloričnih namrinica, piše Lovesensa.
Osim što su zdrave zbog brojnih vitamina i minerala koje sadrže, tikvice su savršene za maštarenje u kuhinjii. Možete napraviti vegetarijanske pljeskavice od tikvica, pite, uštipke, testenine, pa čak i lazanje.
Tikvice se čak mogu pasterizovati i postati deo vaše zimnice, što je sjajna ideja jer je to jedini način da unjihovom ukusu uživate tokom hladnihdana.
Postoje razne varijacije za salatu od tikvica, ali ova je definitivno najjednostavnije, najbrža, a ima aromatičan ukus i savršena je za letnje dane jer se služi hladna.
Recept za salatu od tikvica
Sastojci:
Priprema:
Oljuštite tikvice i iseckajte ihna kockice, pa posolite i ostavite par minuta da puste vodu i ocedite ih. Zagrejte part kapi ulja u tiganju na blagoj vatri, pa dodajte iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se tikvice dinstaju. povremeno promešajte. Tikvice treba da omekšaju, a ne da se raspadnu. Nakon što omekšaju, ponovo ih procedite od vode koju su pustile tokom dinstanja.
Iseckajte na sitno beli luk, pa sipajte u tikvice, dodajte pola kašičice ulja i malo sirćeta (u zavisnosti koliko volite kiselo). Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat mirođije, pa sve dobro promešajte. Ostavite salatu od tikvica da se ohlade na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider. Služite hladno.
Napomena: Salatu možete obogatiti dodatnim ukusom ako joj dodate i pržene šampinjone.