Dačić: Nema nikakvog utapanja SPS u SNS

518
0
Ivica Dačić u Zaječaru
Foto: Socijalistička partija Srbije

Predsednik Socijalističke Partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao danas da „nema nikakvog utapanja“ te partije u Srpsku naprednu stranku (SNS) i da su to dve velike političke organizacije čiji se programi i ideologije razlikuju.

Dačić je u intervjuu za „Večernje novosti“ ocenio da deo birača ne pravi razliku između tih stranaka zato što duže od decenije usko sarađuju.

„Moguće je da deo birača ne pravi veliku razliku između nas i SNS zato što već duže od deset godina sprovodimo zajedničku politiku o najvažnijim pitanjima, a to su Kosovo i Metohija, ekonomski razvoji i socijalna zaštita“, naveo je Dačić.

Upitan da li je zaista nameravao da se povuče sa čela SPS rekao je da je bio nezadovoljan rezultatima koje je stranka ostvarila na izborima 17. decembra prošle godine, ali da prihvata deo krivice i da je odlučio da se više posveti radu u partiji.

Dačić je kazao da su počele „ozbiljne pripreme“ za predstojeće lokalne izbore i da će razgovarati sa SNS i Aleksandrom Vučićem o toj temi.

„SPS ima ugledne i odgovorne ljude u svim mestima, birači dobro znaju naše dosadašnje rezultate, a oni su ogromni u svakom kraju Srbije. Ti rezultati će nam biti najveća preporuka da ponovo zatražimo poverenje od građana (…) O lokalnim izborima razgovaraćemo sa SNS i Vučićem, kao našim partnerima“, naveo je Dačić.