Naslovna Politika Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala lokalne izbore

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala lokalne izbore

23
Maja Gojković
Foto: Screenshot Youtube/ParlamentSrbija

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković potpisala je odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji.

Gojković je naglasila da se odluka o raspisivanju izbora ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka, u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2017. do 2019. godine.

„Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih kandidata i da izaberete one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite“, poručila je Gojković građanima.

Predsednica Parlamenta je napomenula da rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, kao i da će izbore za odbornike skupština gradova i opština sprovesti organi za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima. Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

- mesto za reklamu -
IZVORNarodna skupština Republike Srbije
Prethodni teksteVrtić – Nova usluga Predškolske ustanove „Đulići“ u Zaječaru
Sledeći tekstPredsednik Vučić raspisao redovne parlamentarne izbore