Predsednik Vučić posetio Zaječar

Aleksandar Vučić u Zaječaru
Foto: zajecar.info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je u utorak, 29. decembra Zaječar i obišao završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole Hajduk Veljko i sportske hale, radove na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Foto: zajecar.info

Predsednik Vučić poručio je Zaječarcima da će izgradnja Gradskog stadiona biti veliki podsticaj za razvoj fudbala u tom gradu i veliki podstrek za mlade. On je, tokom obilaska završnih radova na rekonstrukciji Osnovne škole Hajduk Veljko i sportske hale, rekao da je škola odlično urađena, laka za održavanje i energetski efikasna.

Foto: zajecar.info

„Na kraju će biti dobar rezultat za decu i ona će moći da uživaju“, naglasio je predsednik  Vučić i naveo da su radovi vredni 245 miliona dinara.

Predsednik Vučić potom je obišao radove na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, u koje je od 2006. godine do danas uloženo 760 000 evra.

„Poslednjih godina se trudimo da ulažemo u Zaječar. Osim podizanja penzija i plata, gledamo da radimo na infrastrukturi čitavog istočnog dela zemlje“, istakao je predsednik Vučić i dodao da će biti uloženo 5 miliona evra samo u gradske saobraćajnice, kao i da sledi ulaganje u zdravstvene centre, dok će oko 5 miliona evra biti uloženo u gerontološke centre. On je naveo da je kompanija Aptiv došla i u Zaječar i da će do 2022. godine da zaposli 2.500 ljudi.

Foto: zajecar.info

„Od te fabrike ostaće mnogo više novca za Zaječar i ljudi će moći da planiraju budućnost ovde, a ne da gledaju kako da odu iz ovog prelepog kraja. Biće novih radnih mesta, ostaće novac za grad i nove infrastrukurne radove. Verujem da ćemo ulaganjem u stadion sve da podignemo na viši nivo. Sačekajte da vidite kako će to da izgleda. Ulagaćemo u sve što možemo. Imamo ogromne planove i za Negotin. Želimo da zaposlimo veliki broj ljudi. Srbija će moći sve više da ulaže i da pomaže“, poručio je predsednik Vučić i naglasio da je cilj sigurna budućnost za našu decu.